12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate(VIDEO) Ploile torenţiale au făcut prăpăd în Antalya

(VIDEO) Ploile torenţiale au făcut prăpăd în Antalya

-

Dezastru în districtele Kumluca și Finike din Antalya, în Turcia, acolo unde, într-o zi a plouat cât pentru 3 luni. Cantități uriașe de apă, de 200 litri/mp în 24 de ore, au provocat inundații masive, astfel că autoritățile au emis alerte prin care îi avertizau pe oameni să nu iasă din case.

Străzi și subsoluri inundate, mașini și autobuze luate de ape, poduri distruse, trafic paralizat, oameni sinistrați, cartiere întregi lăsate fără curent electric. Ieri, un ciclon mediteranean a lovit Turcia, mai precis două districte din orașul Antalya: Kumluca și Finike. 

Potrivit meteorologilor, într-o zi a plouat cât pentru 3 luni de zile. În 12 ore au cazut 180 litri/mp, iar în 24 de ore, 200 litri/mp. Un adevărat dezastru, spun autoritățile locale, potrivit news.am

„După ploaia care a lovit cartierele Salur, Sarıkasu și Ortaköy, pârâul Gavur care trece prin centrul districtului s-a revărsat.

Străzile s-au transformat într-un lac, iar mașinile parcate au fost măturate de apele inundațiilor. Sute de sere au fost inundate. Pe telefoanele mobile s-au auzit avertismente „nu părăsi casa”, „nu ieşi afară”.

Primarul Kumluji, Mustafa Keleoglu, a declarat că autoritățile sunt în alertă maximă din cauza ploii abundente.

„Nu a existat un asemenea dezastru în zonă de 50 de ani, inundațiile au distrus poduri. Apa de ploaie a provocat inundații, a avariat primele etaje ale clădirilor și mașini”, a spus el.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Patru tineri s-au bătut ziua în amiaza mare pe...

Poliţiştii Secţiei 5 Poliție Craiova au fost sesizați vineri...

ȘTIRI GdS