0.9 C
Craiova
miercuri, 29 martie, 2023
Știri de ultima orăActualitate52% dintre români cred că măsurile de plafonare a facturilor la energie sunt ineficiente 

52% dintre români cred că măsurile de plafonare a facturilor la energie sunt ineficiente 

Peste două treimi dintre români (69,7%) consideră că preţurile la energie au crescut din cauza deciziilor greşite luate de autorităţile statului, conform „barometrului energetic” lansat miercuri de INSCOP Research.

În acelaşi timp, 28,2% consideră că scumpirile din energie vin ca urmare a evoluţiilor de pe pieţele internaţionale. Totodată, 52% dintre români cred că măsurile de plafonare a facturilor sunt ineficiente, iar 43,1% spun că acestea sunt eficiente.

Peste 42% dintre intervievaţi sunt de acord că măsura de reducere a preţului carburanţilor cu 50 de bani pe litru s-a simţit în buzunarele şoferilor, în timp ce 52,8% nu sunt de acord cu această afirmaţie.

La nivelul UE nu s-au putut lua măsuri suficiente pentru a contracara creşterea preţurilor la energie

„Nivelul de încredere în UE privind luarea unor unor decizii eficiente în oprirea creşterii preţurilor la energie este destul de scăzut, doar 23% au încredere multă şi foarte multă. Explicaţia poate fi legată de faptul că de la nivelul UE nu s-au putut lua măsuri suficiente pentru a contracara creşterea preţurilor la energie”, a afirmat Remus Ştefureac, directorul INSCOP, citat de Agerpres.

Energia verde se bucură de sprijinul consistent al populaţiei: 53% dintre români cred că energia regenerabilă poate fi o soluţie pentru a creşte independenţa energetică a ţării.

Datele sondajului au fost culese în perioada 13-22 noiembrie 2022, pe un eşantion de 1.174 de persoane şi are o eroare de 2,8%.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS