16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMAI: Nu există un acord semnat cu China pentru înfiinţarea de „secţii de poliţie ilegale“

MAI: Nu există un acord semnat cu China pentru înfiinţarea de „secţii de poliţie ilegale“

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) precizat luni că nu există un acord semnat cu autorităţile din Republica Populară Chineză care să permită înfiinţarea unor „secţii de poliţie ilegale”, după ce în spaţiul public au apărut informaţii pe această temă.

Potrivit Biroului de presă al MAI, toate documentele bilaterale de cooperare existente în domeniul de competenţă al MAI, indiferent de statul cu care au fost semnate, respectă legislaţia internă a României şi pe cea internaţională.

„Vă asigurăm că Ministerul Afacerilor Interne, prin structurile specializate, desfăşoară constant, conform competenţelor, activităţi pentru a se asigura că, pe teritoriul României, nu sunt desfăşurate activităţi care să aducă atingere siguranţei naţionale, ordinii publice şi drepturilor cetăţenilor”, arată MAI, potrivit Agerpres.

China ar fi deschis în mai multe ţări, printre care şi România, ‘secţii de poliţie’

Reacţia vine în urma unui articol publicat de CNN, potrivit căruia China ar fi deschis în mai multe ţări, printre care şi România, ‘secţii de poliţie’ cu scopul de a-şi supraveghea cetăţenii care trăiesc peste graniţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS