9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePapa a concediat conducerea Caritas, principala organizaţie caritabilă a Vaticanului

Papa a concediat conducerea Caritas, principala organizaţie caritabilă a Vaticanului

Papa Francisc a concediat conducerea principalei organizaţii caritabile a Vaticanului, după ce au apărut acuzaţii conform cărora angajaţii ar fi fost umiliți și hărțuiți, informează Digi24.

Caritas Internationalis, o confederaţie de 162 de organizaţii caritabile catolice din întreaga lume, coordonată de la Vatican, are mai mult de un milion de angajaţi şi voluntari în peste 200 de ţări.

Concedierea conducerii a fost anunţată printr-un decret papal, făcut public de biroul de presă al Vaticanului.

Într-o declarație separată, Departamentul pentru Dezvoltare de la Vatican, care supravehează activitatea Caritas Internationalis, a comunicat că mediul de lucru al organizației a fost verificat de o echipă independentă, care a inclus și psihologi.

Aceștia au concluzionat, într-un raport, că atmosfera printre angajați este una de teamă. De asemenea, mai mulți foşti angajați ai organizației au declarat pentru Reuters, sub protecția anonimatului, că au trăit într-un climat de „hărțuire, frică și umilire ritualică” care i-a determinat să plece.

Printre cei concediaţi se numără şi preşedintele Caritas Internationalis, cardinalul filipinez Luis Antonio Tagle, considerat, deseori, drept un posibil viitor papă.

Rolul acestuia în organizaţie era însă unul simbolic, aşa că i s-a permis să rămână consilier pentru un comisar numit de papă să conducă organizaţia temporar. În afară de Tagle şi un preot, toţi ceilalţi membri din conducerea organizaţiei erau laici.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS