16.5 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateTraian Băsescu şi-a retras cererea de revizuire a deciziei CNSAS

Traian Băsescu şi-a retras cererea de revizuire a deciziei CNSAS

Avocaţii fostului preşedinte au anunţat astăzi, la termenul avut la Curtea de Apel, că îşi retrag cererea prin care contestau decizia CNSAS care l-a declarat pe Traian Băsescu colaborator al Securității.

Mai precis, fostul demnitar a atacat decizia irevocabilă a ICCJ prin care instanța supremă a menținut decizia de colaborator al fostei securități emisă în cazul acestuia de CAB.

În cadrul revizuirii de fond apărarea lui Băsescu voia să folosească un document emis de unii membrii ai CNSAS, dar surse apropiate de dosar au explicat că respectivul document nu putea avea forța probantă solicitată de articolul care stipulează calea de atac extraordinară folosită, potrivit stiripeurse.ro.

Astfel, joi, la fișa dosarului de la CAB a apărut o cerere de renunțare la judecată în acest caz, lucru ce urmează să fie constatat de către judecătorul de caz la termenul de vineri.

Traian Băsescu cere revizuirea sentinței de colaborator al fostei Securități

Fostul președinte Traian Băsescu cere revizuirea sentinței de colaborator al fostei Securități. Curtea de Apel București a programat primul termen în octombrie.

ICCJ a stabilit, pe 23 martie, că fostul preşedinte Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea, decizia fiind definitivă iar în urma acestei decizii, Băsescu şi-a pierdut beneficiile care decurg din calitatea de fost preşedinte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS