16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate30 de ani de închisoare pentru bărbatul care a ucis doi muncitori într-un apartament din Oneşti

30 de ani de închisoare pentru bărbatul care a ucis doi muncitori într-un apartament din Oneşti

Bărbatul care, în aprilie 2021, a omorât doi muncitori într-un apartament din Oneşti a fost condamnat, vineri, de Tribunalul Bacău, la 30 de ani de închisoare și este obligat să plătească două milioane de euro daune morale către rudele victimelor. Soţia sa a primit 12 ani de închisoare. Decizia instanţei nu este definitivă, scrie News.ro.

Tribunalul Bacău a decis, vineri, condamnarea lui Gheorghe Moroşan la 30 de ani de închisoare pentru omor calificat, la câte zece ani de închisoare pentru două infracţiuni de lipsire de libertate în mod ilegal și la doi ani de închisoare pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Instanţa a decis contopirea pedepselor, aplicând pedeapsa cea mai grea, de 30 de ani de închisoare, la care a adăugat un spor de o treime din celelalte pedepse. Astfel, a rezultat o pedeapsă de 37 de ani şi patru luni de închisoare.

Tribunalul Bacău a mai hotărât să reducă pedeapsa aplicată lui Gheorghe Moroşan la maximul prevăzut de lege, respectiv 30 de ani de închisoare. 

Soţia sa, Aurelea Moroşan, a fost condamnată la 12 ani de închisoare pentru două infracţiuni de complicitate la lipsire de libertate în mod ilegal. 

Despăgubiri materiale

Tribunalul l-a obligat pe Gheorghe Moroşan să plătească câte 200.000 de euro pentru şapte părţi civile, rude ale celor doi muncitori decedaţi. De asemene, Gheorghe Moroşan mai trebuie să achite câte 10.000 de lei daune materiale şi câte 200.000 de euro pentru alte două părţi civile.

El a mai fost obligat de instanţă la plata sumei de 200.000 de euro, daune morale, şi 2.000 de lei pe lună pentru băiatul uneia dintre victime, până când acesta va împlini 26 de ani sau îşi va finaliza studiile. 

Tribunalul Bacău a mai dispus prelevarea de probe biologice de la Gheorghe Moroşan şi de la soţia sa pentru determinarea profilului genetic al acestora. 

Decizia instanţei nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel în termen de zece zile de la comunicare. 

Filmul incidentului

Pe 1 martie 2021, Gheorghe Moroșan a sechestrat doi muncitori care făceau reparații la un apartament care îi aparținuse și din care fusese evacuat.

Înainte să meargă spre apartament, bărbatul a cumpărat benzi adezive de la un magazin, pe care le-a folosit să îi imobilizeze cei doi muncitori. Din apartament, Moroșan a sunat la 112 și a spus că a sechestrat două persoane, amenințând că le va omorî dacă nu îi sunt îndeplinite cerințele.

În zonă au intervenit mai multe echipaje de polițiști, jandarmi și pompieri. Au urmat ore de negocieri. Până să intervină Poliția, Moroșanu, atunci în vârstă de 68 de ani, i-a înjunghiat mortal pe muncitori.

Pe 3 martie 2021, ministrul de interne Lucian Bode a anunțat că șefii IPJ Bacău și ai Poliției Onești au fost înlocuiți, ca urmare a modului „defectuos” în care cele două instituții s-au comportat în cazul dublei crime de la Onești. 

Certat cu legea din tinerețe

Gheorghe Moroșan a mai fost condamnat. Mai întâi în 1987, la peste trei ani de închisoare, pentru furt calificat. În 1991, la un an şi şase luni pentru aceeaşi infracţiune. În 2003, a primit o condamnare pentru vătămare corporală gravă după ce a desfigurat un consătean cu furca, iar în 2010, în Italia, a fost sancţionat pentru conducere sub influenţa alcoolului, scrie Libertatea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS