11.7 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAsistent maternal, condamnat la opt ani de închisoare pentru abuz sexual

Asistent maternal, condamnat la opt ani de închisoare pentru abuz sexual

Două fetițe, aflate în plasament maternal la o familie din oraşul Darabani, județul Botoșani, au fost abuzate sexual chiar de bărbatul care trebuia să aibă grijă de ele. La sfârșitul săptămânii trecute, acesta a fost condamnat la 8 ani de închisoare, informează Monitorul de Botoșani.

În aceeași zi, bărbatul a fost ridicat şi încarcerat pentru executarea pedepsei.

Cercetările au fost declanşate în octombrie 2019, când subunitatea de poliţie a fost sesizată cu privire la faptul că două minore ar fi fost victimele unor agresiuni sexuale, fiind indicat ca posibil agresor asistentul maternal la care se aflau în plasament.

Ulterior, din datele şi probatoriul administrat în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că faptele ar fi fost săvârşite în 2017, în timp ce fetele se aflau sub măsura de protecţie a plasamentului familial.

„La intervale diferite de timp, de cel puţin trei ori în cazul fiecărei fete, bărbatul, care exercita ocrotirea minorelor, profitând de imposibilitatea victimelor de a se apăra, de a fi apărate şi de a-şi exprima voinţa datorită vârstei fragede, prin mângâieri şi atingeri nefireşti în zona intimă, a desfăşurat acţiuni care i-au produs satisfacţie de natură sexuală”, au menţionat anchetatorii.

În urma procesului, bărbatul a fost condamnat în primă instanţă de Judecătoria Darabani la trei ani şi şase luni închisoare, dar atât el, cât şi procurorii au făcut apel.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS