27.9 C
Craiova
miercuri, 10 august, 2022
Știri de ultima orăActualitateRomânia a cerut Comisiei Europene amânarea interzicerii vânzărilor de mașini cu motoare termice

România a cerut Comisiei Europene amânarea interzicerii vânzărilor de mașini cu motoare termice

România este printre cele cinci țări care au cerut Comisiei Europene amânarea interzicerii vânzărilor de mașini cu motoare termice, conform economica.net

Cinci state ale Uniunii Europene, printre care și România, au cerut CE o amânare a aplicării planului de interzicere a vânzărilor de mașini cu motoare termice. Acestea sunt:Italia, Portugalia, Slovacia, Bulgaria și România. Ele au solicitat Comisiei Europene (CE) să amâne cu cinci ani planul de interzicere a vânzărilor de mașini noi alimentate cu benzină sau motorină.

Cele cinci țări menționate au solicitat ca în 2035 să fie aplicat un procent de reducere a emisiilor de CO2 rezultate de la mașinile nou vândute de doar 90% față de 100% cum este prevăzut în proiectul „Fit for 55” al Comisiei Europene.

Ulterior, ținta de reducere cu 100% a emisiilor de CO2 la nivelul Uniunii Europene, cea care înseamnă interzicerea totală a comercializării de mașini cu motoare termice ar putea fi atinsă în 2040, cu cinci ani întârziere față de planul inițial.Planul de reducere cu 100% a emisiilor de CO2 provenite de la mijloacele de transport este parte dintr-o inițiativă mai amplă a Comisiei Europene de a reduce emisiile nete de gaze cu efect de seră la nivelul întregii UE cu 55% până în 2030, față de nivelurile din 1990 („Fit for 55”).

Documentul trimis CE de cele cinci state, Italia, Portugalia, Slovacia, Bulgaria și România, vine după ce și ministrul german al Finanţelor, Christian Lindner, a declarat că o interdicţie a vânzărilor de mașini cu motoare termice ar fi o greşeală şi de aceea guvernul de la Berlin nu va fi de acord cu această legislaţie europeană. Ulterior, Executivul de la Berlin, a revenit, menționând că Lindner a vorbit în nume propriu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS