23.6 C
Craiova
luni, 27 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCâte tipuri de găzduire web există și ce presupune fiecare

Câte tipuri de găzduire web există și ce presupune fiecare

Platformele digitale – unele dintre cele mai des accesate și utilizate medii pentru socializare, achiziționare de noi informații și produse, dar și pentru extinderea afacerilor. În lumea găzduirii web există mai multe tipuri din care poți alege, în funcție de ce tip de website îți doreșți pentru afacerea ta. Astfel, datorită diversității de tipuri de găzduire web, vei putea alege exact tiparul care se potrivește business-ului tău, indiferent de poziționarea acestuia în piață – business nou, business existent, business mic, mediu sau mare.

Găzduire web la Hosterion 

Hosterion are cele mai bune servicii de găzduire web pe care le poți întâlni. Planul lor de găzduire web este gândit astfel încât tu să alegi exact pachetul care ți se potrivește, la un preț accesibil. Astfel, poți opta pentru servicii de găzduire web generală, sau găzduire web specializată în funcție de tipul de magazin online pe care îl dețîi – wordpress sau magento.

Găzduire Web Generală

Această secțiune îți pune la dispoziție cinci pachete din care să alegi, în funcție de nevoile de spațiu de stocare pe care le estimezi că le va necesita business-ul. Astfel, aici poți opta între găzduire web basic, găzduire web standard, găzduire web plus, găzduire web advanced și găzduire web ultra. La o primă privire, toate cinci se diferențiază prin spațiul de stocare pe care ți-l oferă, primul având un spațiu ideal pentru firmele mici, în timp ce ultimul îți oferă un spațiu generos – în cazul în care afacerea ta este extinsă.

La o privire mai amănunțită, în schimb, Hosterion îți pune la dispoziție posibilitatea de a compara pachete între ele, oferindu-ți o listă amănunțită cu toate caracteristicile diferențiatoare. Dintre aceste caracteristici, poți urmări și compara unele dintre cele mai importante, cum ar fi:

  • Abilitatea de a susține căsuțe de email
  • Câte
  • alias de domenii poți avea
  • Tipul de securitate existent
  • Viteză de procesare
  • Memoria virtuală și fizică

Găzduire Web Avansată

Găzduirea web avansată de la Hosterion vizează, în principal, cele două platforme cel mai des întâlnite pentru dezvoltarea magazinelor online: wordpress și magento.

Găzduire Web WordPress

Special dedicate WordPress-ului, acest tip de găzduire web oferă atât un hardware de ultima generație, cât și un software unic, creat special de Hosterion pentru că website-ul tău să beneficieze de viteză ridicată, de protective împotriva atacurilor cibernetice și asistență tehnică non-stop. Și acest tip de găzduire web se împarte, la rândul său, în alte șase pachete – pentru o alegere personalizată per client, oferindu-ți, așadar, opțiunea de a alege exact caracteristicile necesare ție.

Găzduire Web Magento

Similar serviciului de găzduire web pentru WordPress, serviciul de găzduire web pentru Magento va oferi magazinelor online ce utilizează această platforma drept “casă”, o performanță sporită. Astfel, magazinele online cu Magento se vor bucura de un server inovativ, de o soluție cache specializată, cât și de un volum mai mare de resurse alocate, dar și de configurări particularizate, realizate de specialiștii Hosterion.

Tipuri de Găzduire Web Existente

Așa cum am menționat anterior, diversele tipuri de găzduire web funcționează diferit, în funcție de utlizarea pe care le-o acorzi acestora. Astfel, în funcție de spațiul de stocare, controlul pe care dorești să îl ai asupra serverelor, cerințelor de cunoștințe pe care serverele le necesită pentru a putea fi utilizate corespunzător, cât și viteza și fiabilitatea acestora, furnizorul tău îți va pune la dispoziție o listă cu mai multe variante. Dintre aceste variante, se identifică:

Găzduire web partajată

Cunoscută și sub denumirea de “shared hosting” în engleză, acest tip de găzduire web este cel mai des întâlnită la afacerile mici, ale căror website-uri nu sunt foarte mari și nu necesită resurse mari pentru a funcționa. Această găzduire, după cum îi sugerează și numele, oferă un spațiu partajat – împărțit – între uilizatorii serverului. Mai concret, serverul va fi împărțit între ține și ceilalți dețînători de website-uri.

Un motiv pentru care acest tip de găzduire web este des întâlnită este tocmai datoria planului bugetar scăzut pe care îl necesită. În alte cuvinte, totul fiind împărțit – resurse, memorie, spațiu – și costurile întreținerii unui astfel de server vor fi împărțite, rezultând un cost personal scăzut. Așadar, pentru o primă etapă de dezvoltare a website-ului tău în online, această variantă este una extrem de viabilă.

Cele mai des întâlnite exemple ale acestui tip de găzduire web îl reprezintă website-urile pentru afaceri mici, grupurile și forumurile comunitare, sau blog-urile personale. De asemenea, acest tip de găzduire web vine și cu abilitatea de a susține un magazin online creat în WordPress, dar și cu abilitatea de a trimite clienților diverse email-uri informative în campaniile de promovare de tipul newsletters.

Găzduire web privată

Cunoscut des și sub abrevierea să de VPS (Virtual Private Server), acest tip de găzduire web se poate consideră a fi o variantă de mijloc, o variantă situată exact între un server privat și un server partajat. De ce spunem că se află exact la mijloc? Deoarece, un astfel de sistem de găzduire web îți oferă un server privat, care însă nu are formă fizică.

Concret, acest server nu va exista fizic sub forma unui calculator – a unui echipament hardware, dar va exista într-un spațiu virtual. Mai mult, fiind un server virtual privat va însemna că spațiul, “serverul” va fi doar al tău și nu va fi împărțit cu alți business owneri, că în cazul serverului partajat.

Acest tip de server și găzduire web este o variantă excelență dacă business-ul tău a trecut de etapă principala, “nouă”, și, acum că te-ai extins, ai nevoie de mai mult control asupra serverului, însă nu necesiţi atât de mult spațiu cât să achiziționezi următorul tier de găzduire web.

Cu un astfel de sistem de găzduire web, te vei bucura de mai mult spațiu pe server, abilitatea de a personaliza opțiunile după bunul plac, dar nu va trebui să-ți bați capul cu anumite cunoștințe tehnice de întreținere și manageriere a serverului pentru ca acesta să funcționeze bine. Dacă afacerea ta a avansat la nivelul următor, și îți doreșți anumite pachete specifice și extensii bonus, atunci acest tip de găzduire web îți va oferi liberatatea de care ai nevoie pentru a achiziona și implementa modificările pe care le doreșți.

Găzduire web cu server dedicat

Acest sistem de găzduire web este cel care îți poate oferi cel mai mare control asupra serverului pe care se află website-ul tău. Așa cum am menționat mai sus, un astfel de pachet de găzduire web îți oferă atât un spațiu de stocare virtual, dedicat exclusiv ție și afacerii tale, dar și un server fizic, un calculator, un echipament hardware, pe care să funcționeze serverul tău exclusiv. Un astfel de server, în schimb, presupune că tu vei avea acces complet la sistemul de root, deci vei juca rol de administrator.

Având acces de tip administrator, vei putea nu doar customiza serverul conform preferințelor și necesităților, dar vei putea accesa și îmbunătății și sistemele de securitate și operare. Însă, o astfel de opțiune pentru găzduirea web, vine și cu câteva dezavantaje, nu doar cu avantajele sus-menționate. Parte dintre aceste dezavantaje îl reprezintă costul de închiriere foarte ridicat – este o opțiune costisitoare. De aceea este indicat să apelezi la această opțiune atunci când știi că profitul pe care ți-l aduce firma poate susține o așa cheltuiala.

Un alt dezavantaj îl reprezintă nivelul de cunostiințe pe care trebuie să-l deții. Având în vedere că vei deveni propriul administrator, va trebui să ai un nivel ridicat de cunostiințe în domeniul IT, pentru a întreține și manageria buna funcționarea a unui astfel de server. Iar dacă doreșți implementarea unor module sau pachete suplimentare, este indicat să ai deja cunoștiinţele necesare pentru instalarea acestora, întrucât nu vei beneficia de asistență suplimentară să downloadarea și instalarea lor.

Găzduire în cloud

Găzduirea web de tip cloud este, în esență, adevărată “inimă” a sistemului de găzduire a serverelor. Mai concret, acest tip de găzduire web utilizează tradiționalele calculatoare, hardware-ul pus la dispoziție de furnizor, pentru bunăstarea website-ului tău. Însă, spre deosebire de serverul dedicat unde ai acces și foloseșți un singur computer că baza fizică a serverului, găzduirea în cloud utilizează mai multe computere pentru un singur website.

Astfel, utilizând nu doar un singur computer, ci mai multe, resursele de calcul sunt combinate, rezultând atât într-un spațiu de stocare imens, ci și într-o rețea cu resurse de calcul multiple, suficiente pentru companiile mari. Deci, un astfel de sistem de găzduire web permite utilizatorilor să folosească suficiente resurse și memorie pentru a-și duce la bun sfârșit task-ul, fără a necesita ca aceștia să dispună de cunostiințe de IT.

De asemenea, un avantaj principal al unui astfel de serviciu de găzduire îl reprezintă capacitatea acestuia de a fi scalat. Mai concret, la început poți plăți doar o cantitate limitată de spațiu și resurse – în funcție de nevoile firmei tale – iar mai târziu, atunci când ai nevoie de mai mult, să achiziționezi și restul, mărind, astfel, puterea și memoria calculatoarelor care lucrează pentru ține.

Gestionarea găzduirii web

Atunci când optezi pentru un serviciu de găzduire web, managerierea și gestionarea întregului sistem intră în jurisdicția furnizorului – în special dacă optezi pentru pachetele și serviciile de găzduire web mai mici. Cu Hosterion nu trebuie să-ți faci grijă în privința gestionării și configurării setarilor de găzduire web, întrucât specialiștii se vor ocupă de backup, asistență și gestionarea sistemelor de operare.

Astfel, în funcție de tipul de găzduire web pentru care optezi, vei beneficia de asistență din partea specialiștilor, sau, dacai ai deja cunostiințe solide în domeniul IT, vei putea personaliza întreagă experiență conform preferințelor tale.

Concluzie

În concluzie, atunci când îți alegi furnizorul pentru serviciul de găzduire web, este important să te asiguri că acesta îți poate oferi mai multe opțiuni din care să alegi. Astfel, te vei asigura că indiferent de stadiul în care se află business-ul tău, vei putea opta, schimbă și manageria setările serverului așa cum îți doreșți.

Însă, pentru a rămâne cu informația proaspăt în minte, vom face împreună o scurtă recapitulare a tipurilor de găzduire web existente și prezentate mai sus. Asfel:

  • Găzduire web partajată – opțiunea ideală pentru website-urile cu trafic scăzut
  • Găzduire web privată – opțiunea ideală pentru website-urile de nivel mediu, cu trafic mediu spre mare.
  • Găzduire web dedicată – opțiunea ideală pentru website-urile mai mari, cu trafic sporit. Necesită cunostiințe de IT pentru managerierea și gestionarea acestuia conform preferințelor. Necesită un buget mai mare.
  • Găzduire în cloud – mai multe computere care funcționează pentru bunul mers al site-ului tău.

Dacă, însă, nu ești încă hotărât ce tip de găzduire web este cel mai profitabil pentru afacerea ta, specialiștii Hosterion te pot sfătui pentru pachetul ideal. Așadar, nu ezită să ceri asistență și sfaturi de la adevărații profesioniști în domeniu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS