10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMarea Britanie oferă nave de război care să ecorteze vapoarele cu cereale ucrainene

Marea Britanie oferă nave de război care să ecorteze vapoarele cu cereale ucrainene

Marea Britanie poartă discuții cu aliații privind trimiterea de nave de război în Marea Neagră pentru a proteja vapoarele care transportă cereale ucrainene, scrie Economedia.ro, citând The Times.

Miniștrii de externe ai Lituaniei și Marii Britanii au discutat ideea de a sparge blocada Rusiei, care ar putea include țările NATO care se bazează pe cereale, a precizat publicația.

Ministrul lituanian de externe, Gabrielius Landsbergis, a declarat săptămâna aceasta ziarului The Guardian că țara sa caută o coaliție navală “a celor care doresc” să ridice blocada rusă din Marea Neagră asupra exporturilor de cereale ucrainene.

”O întâlnire extraordinară cu o prietenă adevărată, Liz Truss. Acord deplin asupra necesității de a ajuta Ucraina să obțină o victorie completă. A fost abordată criza alimentară cauzată de blocada rusă de la Odessa și necesitatea de a spori securitatea flancului estic al NATO, inclusiv apărarea avansată în țările baltice”, a scris ministrul lituanian.

Reamintim că Rusia a impus o blocadă de facto asupra navigației vapoarelor ucrainene. Pentru a-și exporta cerealele, Ucraina depinde acum de portul Constanța, dar transbordarea mărfurilor cu trenul sau camioanele este greoaie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS