6.4 C
Craiova
joi, 8 decembrie, 2022
Știri de ultima orăActualitateCarantinele din China influenţează lanţurile globale de aprovizionare mai mult decât războiul din Ucraina

Carantinele din China influenţează lanţurile globale de aprovizionare mai mult decât războiul din Ucraina

Carantinele din China au un impact mai mare asupra lanţurilor globale de aprovizionare decât războiul din Ucraina, care va fi resimţit şi după ce vor fi ridicate, a declarat şeful departamentului de transport de marfă al Deutsche Post DHL Group, Tim Scharwath, transmite Reuters, preluată de News.ro.

China a reînnoit restricţiile legate de Covid-19 în centrele economice majore, în martie şi aprilie, lovind producţia şi consumul şi sporind riscurile pentru părţi ale economiei globale puternic dependente de această ţară.

„După redeschidere, probabil că se vor forma blocaje în faţa porturilor din SUA şi Europa”, a declarat Tim Scharwath, adăugând că „va dura mai mult decât am crezut până când sistemul comercial se va normaliza din nou”.

El a spus că problemele lanţului global de aprovizionare vor continua probabil dincolo de sezonul crucial de cumpărături de Crăciun şi în anul viitor.

„China este bancul de lucru al lumii. Toate bunurile, de la high-tech la modă, sunt afectate de evoluţiile din Shanghai”, a spus Scharwath, adăugând că viteza cu care China ridică toate restricţiile va fi crucială.

Transporturile ajung în mod normal în Europa şi America de Nord încetul cu încetul, a spus Scharwath, adăugând că un potop de containere ar putea copleşi porturile dacă China nu va pune capăt blocajelor treptat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS