10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateStare de dezastru în statul New Mexico, unde 58.000 ha au fost devorate de incendii

Stare de dezastru în statul New Mexico, unde 58.000 ha au fost devorate de incendii

Incendiul de vegetație din New Mexico mistuie în continuare pădurile din statul american. Flăcările au pârjolit 58.000 de hectare de vegetație. Președintele Joe Biden a declarat stare de dezastru la cererea guvernatorului statului, informează Digi24.  

Incendiul din New Mexico este tot mai greu de stins, s-a format din două focare şi a mistuit până acum 58.000 de hectare. Aproximativ 200 de case au fost distruse sau afectate. Peste 1.000 de pompieri au fost trimişi să stingă incendiul.

Guvernatorul statului i-a cerut lui Joe Biden să declare stare de dezastru, iar președintele a aprobat cererea.

Peste 3.000 de oameni au fost evacuați din Las Vegas. Dintre aceștia, 200 sunt pacienții unui spital psihiatric.

Zece incendii în cinci state

Sezonul incendiilor din regiune debutează în mod normal în mai sau iunie, însă anul acesta a început periculos de devreme, a declarat pentru meteorologul CNN Monica Garrett.

În luna aprilie, New Mexico a înregistrat o intensificare a incendiilor echivalentă cu cea dintr-un an întreg, a spus ea. Peste zece incendii mari necontrolate au mistuit aproximativ 1.000 de kilometri pătraţi în cinci state din SUA, inclusiv în New Mexico, potrivit datelor publicate marţi de Centrul Național al Pompierilor.

Incendiile de vegetaţie au devenit o ameninţare pe tot parcursul anului în vestul SUA, afectat de secetă, acestea răspândindu-se mai rapid şi cu o intensitate mai mare ca niciodată pe fondul schimbărilor climatice, conform unei relatări ABC News care citează oameni de ştiinţă şi experţi în incendii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS