21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSpania începe să raționalizeze alimentele din cauza războiului din Ucraina

Spania începe să raționalizeze alimentele din cauza războiului din Ucraina

În Spania, afișele care limitează achiziția de sticle de ulei de floarea-soarelui au devenit populare în supermarketuri, încă de la începutul războiului din Ucraina, transmite Rainews, citată de Rador.

Guvernul spaniol va permite raționalizarea unor produse alimentare de către comercianți, ca parte a unor măsuri extinse de amortizare a impactului economic, pe care îl provoacă războiul din Ucraina la nivel mondial.

Magazinele spaniole vor putea limita temporar „numărul de bunuri care pot fi achiziționate de un client”

Odată cu decretul publicat miercuri, de fapt, magazinele spaniole vor putea limita temporar „numărul de bunuri care pot fi achiziționate de un client”. Noul decret introduce posibilitatea: „Prin excepție, atunci când apar circumstanțe extraordinare sau cauze de forță majoră o justifică, să permită întreprinderilor comerciale să limiteze numărul de articole care pot fi achiziționate de fiecare cumpărător”.

Nu sunt denumite produsele afectate de limitare

În această măsură, publicată în Monitorul Oficial, miercuri, 30 martie, nu sunt denumite produsele afectate de limitare. Prin urmare, va fi la latitudinea magazinelor individuale să aplice această prevedere, introdusă pentru a evita riscul de a rămâne fără provizii de alimente.

Ucraina este principalul furnizor al Spaniei de ulei de porumb și ulei de floarea-soarelui, furnizând 30% și, respectiv, 60% din importuri. Madridul și-a relaxat regulile privind importul de grâu până în prezent, pentru a crește aprovizionarea din Brazilia și Argentina. În orice caz, potrivit presei locale, guvernul intenționează să mobilizeze 169 de milioane de ajutoare directe pentru agricultură, care a ajuns printre sectoarele cele mai afectate de creșterea costurilor la electricitate, furaje și combustibil.

Această decizie a fost luată după mai bine de două săptămâni de proteste ale camionagiilor din cauza creșterii prețurilor la combustibili, care a provocat carență de alimente în supermarket-urile țării din sudul Europei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS