27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCNAIR organizează recensământul circulaţiei rutiere

CNAIR organizează recensământul circulaţiei rutiere

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) organizează în acest an recensământul circulaţiei rutiere, care prevede înregistrări manuale ale traficului în 10 zile din acelaşi an. Acţiunea ar fi trebuit realizată în 2020, dar a fost amânată din cauza pandemiei de COVID-19, transmite News.ro.

Recensământul constă în efectuarea de înregistrări ale traficului în 10 zile din acelaşi an, acoperind toate zilele săptămânii, distribuite astfel: şapte zile în lunile cu trafic mediu (aprilie, mai, octombrie, noiembrie); trei zile în lunile cu trafic maxim (iulie, august).

Recensământul circulaţiei rutiere se efectuează o dată la 5 ani

Recensământul circulaţiei rutiere se efectuează o dată la 5 ani şi constă în înregistrări manuale ale traficului, pe categorii de vehicule, pentru fiecare post de recensământ.

Posturile recensământului circulaţiei rutiere sunt amplasate pe autostrăzi, drumuri naţionale şi judeţene. În posturile de recensământ amplasate pe reţeaua de autostrăzi şi drumuri naţionale durata înregistrarii va fi de 8 ore/zi, în timp ce pe drumurile judeţene durata va fi de 14 ore/zi. În toate posturile, indiferent de categoria drumului, se efectuează o zi de înregistrare de 24 de ore.

Cunoaşterea caracteristicilor traficului pe reţeaua rutieră, absolut necesară

„Cunoaşterea caracteristicilor traficului pe reţeaua rutieră este absolut necesară atât pentru fundamentarea şi proiectarea investiţiilor rutiere şi a lucrărilor de întreţinere şi reparare a drumurilor, fundamentarea măsurilor de organizare a circulaţiei rutiere şi urmărirea dinamicii de evoluţie a traficului pe reţeaua rutieră, precum şi pentru elaborarea de studii referitoare la evaluarea calităţii aerului, prin estimarea emisiilor generate de traficul rutier şi a impactului asupra mediului”, a mai arătat CNAIR.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS