15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVladimir Putin, pe stadion cu o geacă de 13.000 de euro

Vladimir Putin, pe stadion cu o geacă de 13.000 de euro

Vladimir Putin a apărut vineri, 18 martie, la un eveniment grandios organizat la Moscova cu prilejul împlinirii a opt ani de când Rusia a anexat Crimeea. Putin a purtat o geacă de iarnă produsă de Loro Piana, un designer din Italia care pare să fie preferat de liderul de la Kremlin, potrivit informațiilor furnizate de presă ucraineană, citate de Ziare.com.

Articolul vestimentar este scos la vânzare pe site-ul oficial al firmei de îmbrăcăminte la prețul de 1.445.000 de ruble, echivalentul la cursul zilei de vineri a aproximativ 12.800 de euro.

Geaca face parte din colecția 2021/2022.

„Putin s-a adresat rușilor și a citat din Biblie într-o jachetă Loro Piana în valoare de 1,5 milioane de ruble. Este marca italiană preferată a președintelui. Geaca, apropo, face parte din noua colecție 2021/2022”, se arată în comentariul postat pe canalul de Telegram de către jurnaliștii de la publicația TMT.

Eveniment de sărbătoare la opt ani de când Rusia a anexat Crimeea

Mii de persoane s-au adunat la Moscova, vineri, pentru a sărbători anexarea Crimeei de către Rusia, scrie Financial Times (FT). Crimeea a fost anexată în urmă cu 8 ani.

Stadionul Lujniki de la Moscova era ”plin ochi”, potrivit corespondentului ziarului britanic de afaceri în capitala rusă.

Angajaţi de la stat au fost aduşi cu autobuzul pe stadion, potrivit FT.

Un clip video în care steaguri ucrainene sunt aruncate pe jos a fost proiectat la stadion.

Transmisiunea evenimentului, întreruptă în timpul discursului lui Vladimir Putin

Preşedintele rus Vladimir Putin a ”dispărut” în mod brusc vineri, de pe ecrane, în timp ce susţinea un discurs la marele concert de la Moscova, de sărbătorire a anexării peninsulei ucrainene Crimeea în 2014, relatează AFP.

Putin era pe cale să laude eroismul militarilor ruşi angajaţi în lupte în Ucraina, în faţa a zeci de mii de persoane, pe Stadionul Lujniki, moment în care televiziunea publică rusă Rossiya-24 a început să difuzeze alte momente de la acest eveniment, discursuri oficiale şi cântece populare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS