3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn TIR cu donații din Sibiu, Vâlcea și Olt a plecat spre vama Siret

Un TIR cu donații din Sibiu, Vâlcea și Olt a plecat spre vama Siret

Un TIR cu peste 10 tone de alimente, medicamente și pături donate de oameni din județele Sibiu, Vâlcea și Olt a plecat spre granită și va ajunge vineri dimineața la Vama Siret. Acesta se va alătura celorlalte 7 TIR-uri ce formează convoiul umanitar al Crucii Roșii destinat Ucrainei.

”Crucea Roșie Română trimite cel de-al treilea convoi umanitar către Crucea Roșie din Ucraina. La acest convoi se alătură și tirul încărcat de voluntarii de la Sibiu cu articolele de primă necesitate, alimentele neperisabile, produsele de igienă și medicamentele donate de comunitatea sibiană.

Tirul pregătit la Sibiu se va alătura în vama Siret, celorlalte 7 tiruri care vor forma convoiul umanitar alături de filialele de Cruce Roșie din Cluj, Călărași, Sălaj, Dâmbovița și București. O parte din produse au fost aduse zilele trecute la Sibiu de colegii noștri din județele Vâlcea și Olt iar pentru că un singur tir s-a dovedit a fi neîncăpător pentru cantitatea mare de bunuri colectat, vom organiza un nou transport către Crucea Roșie din Ucraina, săptămâna viitoare”, a transmis Raluca Morar, director Crucea Roșie Sibiu.

În depozitul de la Sibiu s-au adunat 7.400 kg alimente, 230 kg materiale sanitare si medicamente, 2.378 kg de produse de igienă și 546 kg cazarmament (pături, saci de dormit, lenjerie și saltele noi), care au fost trimise spre Ucraina cu primul TIR plecat de la Sibiu, potrivit www.stiridesibiu.ro .

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS