1.7 C
Craiova
vineri, 27 ianuarie, 2023
Știri de ultima orăActualitateArmata rusă a cucerit centrala nucleară de la Cernobâl

Armata rusă a cucerit centrala nucleară de la Cernobâl

„După o bătălie dură am pierdut controlul asupra zonei Cernobîl. Situația fostei centrale nucleare Cernobâl, a sarcofagului și a zonelor de depozitare a deșeurilor este necunoscută”, a transmis consilierul prezidențial ucrainean Mihail Podoliak, citat de Observatornews.

Volodimir Zelenski a scris pe Twitter că forțele ruse încearcă să preia controlul asupra centralei nucleare de la Cernobîl.

”Forțele de ocupație ruse încearcă să ocupe Centrala nucleară de la Cernobîl. Apărătorii noștri își dau viața pentru ca tragedia din 1986 să nu se repete. Am discutat cu premierul suedez. Aceasta este o declarație de război împotriva întregii Europe”, a scris pe Twitter președintele Volodimir Zelenski.

Ministerul de Externe ucrainean a repetat avertismentul lui Zelenski, postând pe Twitter că un atac rusesc asupra Ucrainei ar putea „provoca un alt dezastru ecologic”. „În 1986, lumea a văzut cel mai mare dezastru tehnologic la Cernobîl. Dacă Rusia continuă războiul, Cernobîl se poate întâmpla din nou în 2022”, a scris ministerul pe Twitter.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS