10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn lot de rodii din Turcia, retras de la vânzare

Un lot de rodii din Turcia, retras de la vânzare

Unifrutti Impex SRL a iniţiat retragerea de la comercializare şi rechemarea de la clienţi a unui lot de rodii de provenienţă Turcia, ca urmare a depăşirii valorilor admise de reziduuri de pesticide (imazilil), se arată într-un anunţ postat de site-ul Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), informează Agerpres.

Produsele au fost comercializate în perioada 3-16 februarie 2022 în reţeaua retailerului Penny.

„Se recomandă persoanelor care deţin produse din lotul descris mai sus, comercializate în perioada 03/02/2022-16/02/2022, să nu le consume, ci să le distrugă sau să le aducă în magazinul Penny din care le-au achiziţionat, urmând să le fie restituită contravaloarea în baza bonului fiscal. Unifrutti Impex SRL îşi cere scuze pentru inconvenienţele create!”, se mai arată în anunţ.

Asociaţia Pro Consumatori (APC) a transmis miercuri într-un comunicat că a luat act cu îngrijorare de notificarea transmisă de România în data de 22 februarie 2022, pe platforma RASFF (Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente şi Furaje) a Comisiei Europene, cu privire la depăşirea de 100 de ori a limitei maxim admise la pesticidul imazalil din rodiile importate din Turcia.

Limita maxim admisă în rodii pentru pesticid-ul imazalil este de 0,01 mg/kg. Imazalilul poate produce cancer hepatic, cancer de tiroidă, fiind şi un iritant puternic pentru ochi, subliniază APC.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS