3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBolnavii de COVID din Marea Britanie nu vor mai fi izolaţi

Bolnavii de COVID din Marea Britanie nu vor mai fi izolaţi

Premierul Boris Johnson urmează să anunțe, luni, încetarea obligației legale de a se autoizolare pentru persoanele testate pozitiv cu Covid-19, transmite publicația britanică The Guardian.

Johnson își va expune luni intențiile de a abroga toate reglementările pandemice care restricționează libertățile publice în Anglia, ca parte a planului său de „a trăi cu Covid”.

Johnson le va spune, de asemenea, parlamentarilor care se întorc în parlament după pauza din februarie că țara se poate baza pe programul de vaccinare, testare și noi tratamente pentru a menține oamenii în siguranță.

„Covidul nu va dispărea brusc și trebuie să învățăm să trăim cu acest virus“

Premierul a spus: „Covidul nu va dispărea brusc și trebuie să învățăm să trăim cu acest virus și să continuăm să ne protejăm fără a ne restrânge libertățile. Am construit protecții puternice împotriva acestui virus în ultimii doi ani prin lansarea vaccinurilor, testare, tratamente noi și cea mai bună înțelegere științifică a ceea ce poate face acest virus.”

Până la sfârșitul săptămânii, autoritățile locale vor fi obligate să gestioneze focarele cu competențe preexistente de sănătate publică.

Intervențiile farmaceutice vor „continua să fie prima noastră linie de apărare”, programul de vaccinuri rămânând „deschis oricui nu s-a prezentat încă”, a adăugat Downing Street.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS