16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOfițer de poliție englez, condamnat la trei ani de închisoare pentru voyeurism

Ofițer de poliție englez, condamnat la trei ani de închisoare pentru voyeurism

Un ofițer de poliție londonez acuzat că a filmat zeci de femei goale fără ca acestea să știe a fost condamnat vineri la trei ani de închisoare pentru voyeurism, un nou caz care împrăștie prestigioasa poliție a capitalei britanice, scrie Hotnews.


Inspectorul detectiv Neil Corbel, în vârstă de 40 de ani, a fost acuzat de 19 femei de acte de voyeurism petrecute în perioada ianuarie 2017 – februarie 2020, pentru care a pledat vinovat la mijlocul lunii septembrie în fața Tribunalului de Magistrați din Westminster.

Acest bărbat și tată căsătorit s-a prefăcut a fi fotograf cu femei care au ajuns să pozeze goale în hoteluri sau apartamente închiriate pe internet din regiunile Londra, Manchester (nordul Angliei) și Brighton (sudul Angliei).
El ascunsese anterior camere în obiecte de zi cu zi – cutii cu șervețele, ochelari, încărcătoare – pentru a le filma fără știrea lor.

Fost membru al unei echipe antiteroriste, Corbel fusese arestat după suspiciunile privind un ceas cu alarmă care s-a dovedit a fi un dispozitiv ce putea fi controlat de la un telefon.

În timpul arestării sale, agenții găsiseră pe hard diskul polițistului imagini cu 51 de femei diferite.

Pronunțându-și decizia, judecătorul Martin Edmunds a constatat că Neil Corbel „nu și-a exploatat rolul de polițist pentru a localiza sau intimida victimele, dimpotrivă, l-a ascuns mai degrabă”.

Totuși, când au aflat că este membru al poliției, „este clar că acest lucru le-a subminat grav încrederea în poliție”, lucru pe care judecătorul l-a considerat „deosebit de grav”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS