20.1 C
Craiova
duminică, 9 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFostul preşedinte ucrainean, acuzat de înaltă trădare, rămâne în libertate

Fostul preşedinte ucrainean, acuzat de înaltă trădare, rămâne în libertate

Un tribunal din Kiev a hotărât miercuri ca fostul preşedinte ucrainean Petro Poroşenko, un opozant al preşedintelui Volodimir Zelenski, acuzat de înaltă trădare, să rămână în libertate, potrivit presei ucrainene, relatează AFP.

Această hotărâre a fost anunţată de către judecătorul Oleksii Sokolov.

În urma acestei hotărâri, Petro Poroşenko, un miliardar, şi apropiaţi ai săi au cântat imnul naţional ucrainean în sala de judecată.

Parchetul ucrainean a cerut încarcerarea fostului şef de stat, în cazul în care acesta nu plăteşte o cauţiune în valoare de 30 de milioane de euro pentru a rămâne în libertate.

Judecătorul i-a cerut principalului opozant al preşedintelui Volodimir Zelenski să-şi predea paşapoartele, fără care nu poate părăsi Ucraina.

”Dragi prieteni, vă felicit”, a declarat în faţa presei miliardarul, înconjurat de soţia sa şi mai mulţi deputaţi din partidul său.

”Noi am venit aici pentru a arăta că nu ne este frică, că adevărul este de partea noastră”, a continuat Poroşenko, acuzându-l pe preşedintele Volodimir Zelenski de faptul că a urzit proceduri judiciare împotriva sa, cu scopul de a se debarasa de un rival politic.

Câteva sute de susţinători ai lui Poroşenko au sărbătorit hotărârea justţiei în faţa sediului tribunalului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS