21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGeneral acuzat de trafic de influenţă, pus sub control judiciar

General acuzat de trafic de influenţă, pus sub control judiciar

Judecătorii Tribunalului Bucureşti au respins cererea DNA de arestare preventivă a generalului în rezervă Florin Mihalache, fost adjunct al directorului STS, acesta fiind pus sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile, într-un dosar în care este acuzat că a cerut de la administratorul unei firme suma de 75.000 de euro pentru a-l ajuta cu rezolvarea unor litigii comerciale, informează Agerpres.

Generalul a fost reţinut joi de DNA pentru 24 de ore, însă el va fi eliberat din arest în urma deciziei magistraţilor.

Florin Mihalache, fost adjunct al directorului Serviciului de Telecomunicaţii Speciale în perioada 2001 – 2005, este cercetat penal de procurorii anticorupţie pentru trafic de influenţă şi spălare a banilor, el fiind acuzat că a cerut de la administratorul unei firme 75.000 de euro pentru a-şi exercita influenţa pe care a lăsat să se înţeleagă că o are asupra unui alt om de afaceri cu care administratorul avea mai multe litigii comerciale.

Conform DNA, în perioada august 2021 – ianuarie 2021, Florin Mihalache ar fi pretins, în mod repetat, de la administratorul unei societăţi comerciale, martor în cauză, iniţial un autoturism de lux, ulterior contravaloarea acestuia de 75.000 euro, pentru a-şi exercita influenţa pe care a lăsat să se înţeleagă că o are asupra unui alt om de afaceri cu care martorul avea mai multe litigii comerciale, în scopul stingerii acestora.

Concret, arată anchetatorii, „intervenţia” acestuia trebuia să se finalizeze cu încheierea unei tranzacţii privind stingerea tuturor litigiilor aflate pe rolul instanţelor din Bucureşti şi achitarea de către una dintre societăţile controlate de omul de afaceri către societatea martorului a unor datorii în cuantum de aproximativ 1.500.000 euro.

„Pentru a disimula provenienţa sumei pe care ar fi urmat s-o primească pentru „serviciile” sale, la data de 6 ianuarie, inculpatul ar fi încheiat cu martorul un contract fictiv de împrumut. În contextul menţionat, miercuri, inculpatul ar fi primit cei 75.000 de euro pretinşi, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante”, arată DNA. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS