17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSituația drumurilor din țară. Unde se circulă în condiții de iarnă

Situația drumurilor din țară. Unde se circulă în condiții de iarnă

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române a prezentat care este situația drumurilor din țară în această dimineață.

Potrivit Infotrafic, pe DN 17C Bistrița-Năsăud, la intrare în localitatea Năsăud, județul Bistrița-Năsăud, din cauza condițiilor meteorologice, un copac a căzut pe partea carosabilă, blocând astfel ambele sensuri de deplasare. Nu sunt persoane rănite și nici autovehicule avariate, estimându-se reluarea normală a traficului în 45-60 de minute.

Sunt semnalate precipitații sub formă de ninsoare, circulându-se în condiții de iarnă, dar fără restricții de circulație, în județele Alba, Bihor, Bistrița-Năsăud, Caraș-Severin, Cluj, Gorj, Hunedoara, Maramureș, Mureș, Timiș și mun. București.

Vizibilitatea este redusă din cauza ceții sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri, pe mai multe drumuri din județele Călărași, Ialomița, Ilfov și în mun. București.

Situația drumurilor din țară. Ceață pe A2 București – Constanța

Pe autostrada A2 București – Constanța, între kilometrii 64 (Lehliu Gară) – 144 (Fetești), pe alocuri vizibilitatea scade sub 50 metri, din cauza ceții dense.

Pe autostrada A1 Sibiu-Deva, ninge ușor între kilometrii 334 (Orăștie) – 412 (Holdea), nu sunt restricții de trafic și nici evenimente rutiere produse din cauza vremii.

Pentru prevenirea accidentelor rutiere, sfătuim conducătorii auto să ruleze cu prudenţă sporită, să păstreze distanţa regulamentară între vehicule şi să se asigure temeinic la schimbarea direcţiei de deplasare. De asemenea, recomandăm șoferilor ca înainte de a porni în călătorie, să se intereseze cu privire la starea părții carosabile, să aibă autovehiculele echipate cu anvelope de iarnă și să reducă viteza, folosind frâna de motor, este sfatul polițiștilor.

În caz de ceață, recomandarea polițiștilor este să reduceți viteza, să măriți distanţa de siguranță între autovehicule și să evitați oprirea pe benzile de circulaţie sau pe banda de urgenţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS