15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePremierul Belgiei vrea să introducă vaccinarea obligatorie

Premierul Belgiei vrea să introducă vaccinarea obligatorie

Premierul belgian Alexander De Croo ia în considerare introducerea vaccinării obligatorii împotriva COVID-19, potrivit unui interviu acordat cotidianului De Zondag, citat Agerpres.

Socialiştii francofoni, care fac parte din coaliţia guvernamentală condusă de Alexander De Croo, solicitaseră introducerea obligativităţii vaccinării anti-COVID-19 în Belgia, dar şeful executivului federal a calificat o asemenea măsură drept ”lene politică”.

Într-o schimbare evidentă de atitudine, premierul liberal al Belgiei a afirmat că situaţia din secţiile de terapie intensivă îl determină să-şi reconsidere poziţia. ”Impactul unui grup relativ mic asupra sistemului nostru de asistenţă medicală este prea mare. Nu putem permite să se întâmple acest lucru. Keynes, un economist britanic, a spus cândva: ‘Când faptele se schimbă, mă răzgândesc’. Argumentele bune mă pot convinge”, a declarat premierul belgian.

”Obiectivul este clar: trebuie să vaccinăm pe toată lumea. În cazul în care calea vaccinării obligatorii poate ajuta, atunci aş dori să o iau în calcul. Cu toate acestea, un guvern nu poate decide de unul singur acest lucru. Această dezbatere trebuie să aibă loc în parlament”, a adăugat el.

Premierul belgian a făcut aceste afirmaţii în contextul în care numărul pacienţilor de COVID-19 internaţi în spitalele din Belgia a scăzut duminică sub 2.000 pentru prima dată de la începutul lunii noiembrie, dar autorităţile spun că se aşteaptă o nouă creştere din cauza răspândirii variantei Omicron a SARS-CoV-2.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS