12.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitate10 personalități ale Olteniei au fost premiate de Academia Internațională ,,Mihai Eminescu”

10 personalități ale Olteniei au fost premiate de Academia Internațională ,,Mihai Eminescu”

Academia Internațională ,,Mihai Eminescu” premiază, în fiecare an, 10 dintre cele mai importante personalități (instituții) din Oltenia, din domenii diferite de activitate, pentru munca și pasiunea de care dau dovadă. Au fost premiați 10 dintre cei mai performanți oameni, respectiv instituții, din Oltenia

În Sala Oglinzilor a Muzeului de Artă din Craiova, aseară, în cadrul galei premiilor de excelență ,,10 pentru Oltenia” au fost cinstite și aplaudate cele mai performante 10 personalități și instituții ale anul 2021. Au fost premiați oameni cu succese deosebite în domeniile lor de activitate, oameni care ajută și se implică în dezvoltarea comunității, dar și oameni care sprijină performanța și educația.

,,Academia Internațională Mihai Eminescu și Asociația Perfectul Simplu au descoperit această manifestare ,,10 pentru Craiova”, și mai nou ,,10 pentru Oltenia”, tocmai pentru a onora realizările și eforturile unor oameni minunați. Niște învingători. Premiile de excelență ,,10 pentru Oltenia” au avut peste 120 de candidați din conducerea administrațiilor publice, primari, viceprimari, prefecți, președinți și vicepreședinți de consilii județene, reprezentanți ai instituțiilor guvernamentale, senatori, deputați. Am urmărit să evidențiem rezultatele deosebite obținute în eficientizarea activităților profesionale, precum și eforturile de apropiere a calității produselor și serviciilor. Dintre acești învingători nu ne-a fost ușor să alegem doar 10 nume, cei mai performanți ”, a spus Ion Deaconescu, președinte Academia Internațională Mihai Eminescu.

Gala Premiilor de excelență ,,10 pentru Oltenia”

În cadrul galei 10 pentru Oltenia, Premiul de excelență pentru Management modern în administrația publică i-a fost acordat președintelui Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile. Acesta s-a preocupat de implementarea planurilor sectoriale și teritoriale, în ceea ce privește ocuparea forței de muncă, de incluziune socială, de sănătate și de educație în comunitatea locală și în comunitățile județului Dolj.

A reușit să dezvolte capacitatea de a accesa și folosi fonduri europene instituției pe care o conduce, dar și de a consolida capacitățile partenerilor relevanți.

,,Nu ne oprim aici. Condiția noastră nu este să fim primii în județ, nu primii în Oltenia, ci printre primii în țară. Banii europeni sunt cei care ne ajută cel mai mult pentru dezvoltare. Nu suntem o regiune săracă, dar nici o regiune care ar genera foarte multe venituri, iar atunci când putem aduce fonduri nerambursabile, când putem face proiecte de dezvoltare, acest lucru nu face decât să ne aducă o bucurie”, a spus Cosmin Vasile, președintele CJ Dolj.

Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova, premiată pentru activitățile de cercetare și pentru implicarea studenților în actul medical

Premiul de excelență Leadership în domeniul medical a fost acordat rectorului Ionuț Dan Gheonea, pentru angajamentul, pasiunea și creativitatea în activitățile multiple de învățare și cercetare, de modernizare și de integrare a tehnologiilor de informare, cât și pentru implicarea studenților în actul medical.

Sub mandatul acestuia s-a înființat un centru de prevenție, depistare precoce și tratamente pentru cancerul colo-rectal, un centru dedicat pacienților cu boli inflamatorii, centru de cercetare în gastroenterologie și hepatologie, primul de acest gen din țară.

,,Prin toate proiectele pe care le vom avea, în continuare, din partea Facultății de Medicină și Farmacie, pe care o reprezint astăzi, și proiecte în domeniul educațional, dar și în domeniul sănătății, vom încerca să venim în sprijinul asistenței medicale din regiunea Oltenia”, a spus Dan Gheonea, rector Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova.

Artego, cea mai performantă companie din Oltenia

Premiul de excelență pentru cea mai performantă companie se atribuie, în acest an, companiei Artego, din municipiul Târgu-Jiu, pentru rezultatele excepționale obținute în acest an, dar și pentru capacitatea de a crea produse de calitate, locuri de muncă și implicarea în proiecte de responsabilitate socială și economică. Artego este unul dintre cei mai importanți producători de articole tehnice din cauciuc din lume, cu o tradiție de 40 de ani în acest domeniu.

,,Facem export peste 80%. Suntem cea mai mare firmă exportatoare, după Ford, și suntem o firmă românească.Facem un milion de lucruri pentru oameni, pentru sport, pentru medicină. Peste 100 de miliarde am cheltuit pe activități sociale. Avem zeci de burse pentru copiii de liceu și studenți”, a spus David Viorel, manager general Artego.

Au fost premiate spiritul creativ și tinerețea

Premiul de excelență Start-up i-a fost acordat managerului Aeroportului Internațional Craiova, Sorin Manda. Această unitate este mai mult decât un model instituțional și economic, fiind un model de business modern. Spirit creativ, managerul Aeroportului din Craiova a reușit să implementeze un proiect ambițios de extindere și modernizare a instituției.

,,Cred că Aeroportul Internațional Craiova, care, de altfel, va avea și un alt nume, George Constantinescu, va contribui la dezvoltarea zonei Olteniei. Este un proiect ambițios, la care ne-am înhămat, sprijiniți fiind de președintele CJ Dolj. Termenul este foarte scurt, doar 95 de luni, dar credem că la sfârșitul anului 2023 se va putea zbura către foarte multe destinații din cel mai frumos aeroport din România”, a spus Sorin Manda, managerul Aeroportului Internațional Craiova.

Premiul de excelență pentru antreprenoriat

Combinatul de celuloză și hârtie, din Drobeta Turnu Severin, este singurul producător de hârtie industrială semichimică din România. A primit Premiul de excelență pentru Entrepreneurship.

,,Ne-am încăpățânat să ținem în viață această activitate, care nu este deloc ușoară, și atâta timp cât am reușit să vindem inclusiv în Chile, am demonstrat că produsul nostru este ceea ce trebuie. Vindem 80.000 de tone pe an. Facem aproximativ 80 de milioane de euro cifră de afaceri și ținem uniți aproape 1000 de salariați”, a spus Constantin Izvoranu, directorul Combinatului de celuloză și hârtie din Drobeta Turnu Severin.

Alte premii de excelență acordate în cadrul galei ,,10 pentru Oltenia”

Celelalte cinci premii de excelență au fost obținute de: Ion Doldurea, primarul municipiului Caracal (Premiul de excelență pentru Modernizarea administrației și inovarea serviciilor publice), Josephine Payne, directorului general Ford România (Premiul de excelență în Managementul calității), Mircia Gutău, primarul municipiului Râmnicu Vâlcea (Premiul de excelență pentru Smart city), Mirea Cosmin Raul, comandantul Grupării de Jandarmi Mobilă ,,Frații Buzești” (Premiul de excelență în Securitatea și apărarea drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățeanului) și de Părintele Ioan Drăgușin de la Biserica ,,Toți Sfinții” din Craiova (Premiul de excelență pentru Promovarea valorilor ortodoxiei).

De asemenea, au fost acordate și câteva premii speciale, printre care și Premiul Opera Omnia, un premiu aparte, care a mers către Gheorghe Zamfir, personalitate unică, naist și compozitor român, aplaudat pe toate meridianele lumii, un oltean care a promovat folclorul și valorile românești.

Marina Andrei

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS