10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn nou turn de 138 de metri al bazilicii Sagrada Familia din Barcelona, inaugurat

Un nou turn de 138 de metri al bazilicii Sagrada Familia din Barcelona, inaugurat

Bazilica nefinalizată Sagrada Familia, una dintre cele mai vizitate atracții turistice din Barcelona, a inaugurat miercuri un turn cu înălțimea de 138 de metri, dedicat Fecioarei Maria.

În vârful turnului este o stea care simbolizează Steaua de la Betleem. Finalizarea turnului are loc la 45 de ani distanță de la ultima inaugurare, în timp ce planurile de finalizare a bazilicii rămân în continuare neclare, scrie  DailySabah.

„Nu vă putem oferi nicio estimare când va fi terminat pentru că nu știm cum își va reveni numărul turiștilor în anii următori”, precizează Jordi Fauli, arhitectul șef al bazilicii, datorită faptului că taxa de intrare este principala sursă de finanțare a proiectului, iar numărul turiștilor a scăzut semnificativ din cauza pandemiei de Coronavirus, ajungând de la 4,7 milioane de vizitatori în 2019 la doar 764.000 în 2021.

Turnul cu înălțimea de 138 de metri, cel mai înalt turn inaugurat până acum

Turnul cu înălțimea de 138 de metri, dedicat Fecioarei Maria, devine astfel cel mai înalt turn inaugurat până acum al bazilicii Sagrada Familia – Sfânta Familie, al cărui vârf care cântărește 5,5 tone simbolizează Steaua de la Betleem, stea care, conform Evagheliei după Matei, reprezintă nașterea lui Iisus Hristos.

Construcția bazilicii a început încă din 1882

Construcția bazilicii a început încă din 1882, după ce Josep Maria Bocabella, un finantrop și librar, a cumpărat un teren în centrul Barcelonei cu scopul de a construi aici cea mai înaltă catedrală din Europa, eclipsând bazilica Sfântul Petru din Roma. Arhitectul Antoni Gaudí preconiza că un astfel de proiect nu va fi gata în timpul vieții sale și, într-adevăr, nu a fost finalizat nici până în prezent, conform Euronews.

Jordi Fauli, actualul arhitect șef al bazilicii Sagrada Familia, care avea 31 de ani în 1990, atunci când s-a alăturat echipei de arhitecți, nu este foarte optimist că lăcașul de cult va fi finalizată în timpul vieții sale, deși insistă că proiectul continuă planurile și viziunea lui Antonio Gaudi.

„Mi-ar plăcea să mai fiu aici pentru mulți ani, desigur, dar asta e în mâinile lui Dumnezeu”, declara Fauli cu un zâmbet ironic

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS