7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAstăzi vor fi repatriați românii blocați în Africa de Sud

Astăzi vor fi repatriați românii blocați în Africa de Sud

Aeronava TAROM care va repatria românii blocați în Africa de Sud este așteptată să aterizez, marţi după-amiază, la Otopeni.

„Este vorba de 3 echipaje – un echipaj care a făcut zborul de la București până la Mombasa. Un al doilea echipaj va face zborul de la Mombasa până în Johannesburg, iar de la Johannesburg se va întoarce înapoi la Mombasa . Primul echipaj va prelua echipajul de la Mombasa și îl va aduce la București, iar un al treilea echipaj va face tronsonul București – Baia Mare, cu sportivii clubului de rugby. La ora 15 zborul este așteptat să aterizeze pe Aeroportul Otopeni din București”, a explicat directorul TAROM.

Cei 39 de români rămași în Africa de Sud, printre care și echipa de rugby din Baia Mare, urmează să ajungă marți în țară, cu un zbor special.

“În urma analizelor efectuate cu toţi factorii implicaţi în organizarea misiunii de repatriere a românilor şi cetăţenilor europeni din Africa de Sud, dar şi în urma recalculării orarului de zbor, aeronava TAROM va ajunge cu o zi mai devreme faţă de ora comunicată iniţial către Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii. Astfel, aeronava Boeing 737-700 YR-BGG va ateriza la Otopeni în data de 30 noiembrie 2021, în jurul orei 15.00″, a transmis Ministerul Transporturilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS