12.8 C
Craiova
duminică, 25 februarie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTestele de salivă pentru şcoli mai întârzie o zi

Testele de salivă pentru şcoli mai întârzie o zi

Primul termen de livrare în şcoli a testelor de salivă era 24 noiembrie, iar următoarele pe 2 şi 9 decembrie. Însă, din motive care țin de transportul internațional, primul termen de livrare către IGSU va fi întârziat cu o zi, a anunţat, miercuri, ministrul interimar al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, informează TVR.

„Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a semnat contractele subsecvente, a semnat patru contracte subsecvente, are în curs de semnare alte patru contracte subsecvente. Informarea am primit-o chiar în această dimineaţă.

Conform acestor contracte, primul termen de livrare este astăzi, 24 noiembrie. Următoarele termene de livrare sunt 2 şi 9 decembrie. Livrarea se face eşalonat, în aşa fel încât să ajungă aceste teste în şcoli, am fost asigurat că în termen de 24 de ore”, a declarat Cîmpeanu, la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că livrarea la IGSU se va putea face doar pe 25 noiembrie, din cauza transportului internaţional.

„Astăzi de dimineaţă am primit informaţia că livrarea, din motive ce ţin de transportul internaţional, se va putea face la IGSU doar mâine, 25 noiembrie. Este o zi de întârziere faţă de termenul pe care IGSU l-a impus în contractul cu furnizorul”, a spus ministrul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS