17.6 C
Craiova
duminică, 28 mai, 2023
Știri de ultima orăActualitateCerere mare pentru vaccinarea copiilor sub 12 ani la Viena

Cerere mare pentru vaccinarea copiilor sub 12 ani la Viena

La Viena a început luni vaccinarea anti-COVID-19 a copiilor cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani, fără a se mai aştepta avizul Uniunii Europene (UE).

Programările au început de sâmbătă, iar duminică seara, peste 9.000 de copii erau înscriși la vaccinare. Până luni la prânz, programările au fost acoperit complet numărul de locuri disponibile, potrivit www.thelocal.at. Au fost epuizate primele 9.000 de programări disponibile, a informat primarul capitalei austriece, Michael Ludwig. El a adăugat că cererea pentru vaccin a venit nu numai din capitală, ci din toată Austria și chiar din străinătate.

Această măsură „pilot” se încadrează în campania guvernului capitalei şi regiunii Viena, o coaliţie formată din social-democraţi şi neoliberali, care a optat în urmă cu câteva săptămâni pentru măsuri mai tranşante decât restul ţării pentru a frâna extinderea noului coronavirus.

Vaccinarea celor mici se va desfăşura la Centrul Austria din Viena, un complex pentru congrese din apropierea sediului Naţiunilor Unite, între anumite ore timp de şapte zile pe săptămână.

Ludwig a promis luni, la o întâlnire cu presa, că în curând vor fi puse la dispoziţie şi alte date pentru copiii ai căror părinţi decid să-i vaccineze, fără să existe deocamdată o recomandare explicită în acest sens a autorităţilor sanitare austriece.

Iar aceasta deoarece administrarea vaccinului anti-COVID-19 la copiii sub 12 ani încă nu a fost aprobată de Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA), ceea ce primarul Ludwig spera să se realizeze cât mai curând.

200 de minori, vaccinați zilnic

Potrivit televiziunii publice ORF, se prevede ca în fiecare zi să fie vaccinaţi circa 200 de minori de 12 ani, un ritm destul de lent, justificat de faptul că părinţii ai căror copii urmează să fie vaccinaţi cu prima doză se vor consulEl a adăugat că cererea pentru vaccin a venit nu numai din capitală, ci din toată Austria și chiar din străinătate.ta în acest sens cu medicii.

Celor mici le va fi administrată o doză redusă de vaccin de la BioNTech/Pfizer, care va fi decisă de medic în funcţie de condiţia fizică şi de greutatea minorului.

Această măsură se aplică într-un moment în care Austria raportează cel mai ridicat număr de contagieri zilnice de la izbucnirea pandemiei în martie 2020, cu o incidenţă de 850 de cazuri la 100.000 de locuitori în ultimele şapte zile.

Recrudescenţa cazurilor de coronavirus este atribuită, mai ales rate scăzute de vaccinare a populaţiei, de aproape 65% (cu schema completă), fapt ce a determinat autorităţile să impună restricţii de deplasare persoanelor nevaccinate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS