-4.5 C
Craiova
miercuri, 26 ianuarie, 2022
Știri de ultima orăActualitateCentre de vaccinare anti-COVID în apropierea cimitirelor, în Polonia

Centre de vaccinare anti-COVID în apropierea cimitirelor, în Polonia

Ministerul polonez al Sănătății și-a extins campania de vaccinare împotriva COVID-19 în cimitirele din întreaga țară, în timp ce oamenii se îndreaptă spre cimitire de Ziua Tuturor Sfinților, relatează Euronews.

Cimitirele poloneze s-au redeschis după ce autoritățile au decis să le închidă în urmă cu un an din cauza restricțiilor cauzate de coronavirus, spre disperarea credincioșilor și a florarilor.

Cimitirele sunt deschise anul acesta și vin oamenii”

„Anul trecut a fost un dezastru imens. Din fericire, cimitirele sunt deschise anul acesta și vin oamenii”, a spus Michal Debinski, un florar polonez, citat de Euronews.

Redeschiderea din acest an vine pe măsură ce numărul infecțiilor zilnice este în creștere în țară.

În Polonia au fost 7.145 de noi infecții cu coronavirus

Potrivit datelor furnizate de Ministerul polonez al Sănătății la 31 octombrie, în Polonia au fost 7.145 de noi infecții cu coronavirus, iar nouă persoane au murit din cauza COVID-19.

Însă, polonezi pot face acum două lucruri deodată: să facă ordine în mormintele rudelor lor și să se vaccineze, în timp ce ambulanțele sau dube speciale așteaptă lângă cimitire pentru a administra un serul oricui își dorește prima sau a doua doză și chiar doza booster.

„Cred că cimitirul încurajează reflecția asupra vieții, morții și pandemiei”

„Este o idee bună, mai ales când al patrulea val capătă amploare. Am primit două doze, cred că cimitirul încurajează reflecția asupra vieții, morții și pandemiei”, a declarat o femeie pentru presa locală.

„Cred că aceasta este o idee bună, sunt student și cu cât mă gândesc mai mult la asta, cu atât mai mult cred că ar trebui să ne vaccinăm cu toții”, a adăugat o altă persoană.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Membru al unei grupări de cămătari, după gratii

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au dispus menţinerea arestului preventiv faţă de un bărbat deferit justiţiei într-un dosar de camătă, șantaj, trafic de persoane și proxenetism. Bărbatul a fost arestat în decembrie 2020, iar de atunci a rămas după gratii. Alături de bărbatul arestat preventiv au fost trimişi în judecată alţi şapte inculpaţi, membrii unei grupări infracționale care acționa încă din 2016 în județele Dolj și Argeș, după cum susţin procurorii DIICOT.

ȘTIRI GdS