2.7 C
Craiova
sâmbătă, 4 decembrie, 2021
Știri de ultima orăActualitateCe crede BOR despre mesajele antivacciniste ale stareţului de la Mânăstirea Durău

Ce crede BOR despre mesajele antivacciniste ale stareţului de la Mânăstirea Durău

BOR reacționează dur la mesajele antivacciniste transmise de duhovnicul Mănăstirii Durău din Neamț și a cerut ca structura locală de care acesta aparține să îl sancționeze. „Asemenea mesaje razna la realitate, toxice. Efectul lor este unul total smintitor”, a transmis purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, prin intermediul unui comunicat, citat de Digi24.

Călugărul Teodosie Paraschiv le-a spus enoriașilor că vor fi controlați prin cipurile din vaccin și dacă se imunizează își vor semna condamnarea la moarte, scrie Reporter de Iași, care publică și o înregistrare cu acesta.

„Asemenea mesaje razna la realitate, toxice pentru organismul comunitar confruntat acum cu efectele tragice ale antivaccinismului alimentat de conspiraționism apocaliptic și esențialmente anticreștine, compromit grav nu doar persoanele care le debitează iresponsabil, ci și pe cei ce le răspândesc în diverse medii. Efectul lor este unul total smintitor. Biserica dezavuează ferm aceste mesaje absurde care nu au nicio legătură cu realismul autentic creștin, cu iubirea de semeni, ci doar cu sfidarea unei realități imediate îmbibate de suferință și moarte”, transmite purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu.

Potrivit lui Bănescu, „centrele eparhiale de care aparțin aceste persoane care își permit să transmită mesaje publice para-bisericești în nume personal au datoria să intervină punctual și să sancționeze derapaje impardonabile ce afectează profund nedrept imaginea Bisericii Ortodoxe, cea mai implicată caritabil instituție din România în această perioadă de pandemie.”

„Poziția Bisericii Ortodoxe Române a fost și rămâne una exemplar echilibrată de realism și deplin favorabilă vaccinării recomandate de medici, al căror sfat trebuie să îl urmăm fiecare în parte”, arată Bănescu.

Teorii conspiraţioniste transmise la slujbe, pe CD şi într-o carte

La slujbe, pe un CD și într-o carte semnată de preot sunt susținute teorii ale conspirației cu implantarea de cipuri, controlarea funcțiilor organismului prin rețelele 5G, teoria cu nanoparticole, oameni de care se lipesc magneți la locul injecției. Vaccinul este considerat otravă, însăși existența acestei pandemiei este negată. Scopul ar fi, susține preotul, reducerea masivă a populației de pe Pământ și instalarea unui guvern mondial.

„Transumanismul este o mișcare care dorește crearea unui om nou, a unui om hibrid. Omul 2.0. Adică un om care să fie un fel de organism modificat genetic. Cum se ajunge aicea? Prin ARN mesager care este injectat prin aceste așa zise vaccinuri. Scopul acestor vaccinuri sau așa zise vaccinuri este ca să ne modifice ADN-ul, să ne transforme în hibrizi. Care să putem ușor să comunicăm, cum am spus, cu sistemul de calculatoare și cu rețeaua 5G. Reducerea populației prin vaccinare, găsiți aici (în carte – n.r.) declarațiile oamenilor politici despre cum vor să reducă populația (…)” se arată în cartea preotului, scrie Mediafax.

Duhovnicul Mănăstirii Durău le-ar fi spus enoriașilor: „Te vaccinezi, ți-ai semnat condamnarea la moarte. Să nu vă otrăviți copiii!”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Primele două cazuri de infectare cu varianta Omicron, confirmate...

Primele două cazuri de infectare cu varianta Omicron a...

ȘTIRI GdS