10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBulgaria, nou record de cazuri Covid-19 și decese. Peste 90% dintre pacienți sunt nevaccinați

Bulgaria, nou record de cazuri Covid-19 și decese. Peste 90% dintre pacienți sunt nevaccinați

Bulgaria a raportat marți 5.863 de noi cazuri de Covid-19 și 243 de decese, un nou record pentru țara UE cu cea mai mică rată de vaccinare, informează Reuters. Bilanțul total al deceselor se ridică astfel la 23.316.

Confruntată cu o creștere a numărului de cazuri în plin val patru al pandemiei de coronavirus și cu o rată scăzută de vaccinare, țara balcanică cu 7 milioane de locuitori a introdus recent obligativitatea certificatului sanitar în majoritatea spațiilor publice închise.

Noile restricții au generat și proteste

Noile restricții au generat și proteste, în timp ce unele partide politice au acuzat guvernul interimar de incapacitatea de a gestiona criza sanitară înaintea alegerilor parlamentare din 14 noiembrie. (Bulgaria a trecut prin mai multe serii de alegeri anticipate anul acesta, din cauza imposibilității formării unui guvern stabi- n.red).

Eșecul gestionării valului patru ar putea duce la restricții și mai dure

Autoritățile sanitare au avertizat că eșecul gestionării valului patru ar putea duce la restricții și mai dure pentru că spitalele nu mai fac față numărului mare de pacienți.

Marți, peste 7.100 de pacienți Covid erau internați, dintre care 608 la terapie intensivă. Peste 90% dintre pacienți sunt nevaccinați.

Ca și în România, rata vaccinării a început să crească odată ce autoritățile au limitat accesul la restaurante, cinematografe, săli de sport și alte locații, fiind introdus certificatul verde (valabil pentru cei vaccinați, testați negativ sau care au trecut deja prin boală).

Cu toate acestea, pe fondul scepticismului ridicat, al neîncrederii în autorități și al mesajelor contradictorii venite dinspre politicieni și experți, Bulgari a vaccinat până acum doar 24% din populație, mult sub media UE de 74%.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS