11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate(VIDEO) Pacienții au rămas fără oxigen la Spitalul Târgu Cărbunești

(VIDEO) Pacienții au rămas fără oxigen la Spitalul Târgu Cărbunești

-

Instalația de oxigen de la Spitalul COVID din Târgu-Cărbunești a cedat în această dimineață. Pacienții au fost scoși din Secția ATI COVID și sunt ventilați în ambulanțele trimise la fața locului.

Sunt peste 100 de pacienți COVID pe secții și 15 la ATI. Sunt peste 80 de pacienți care au nevoie de oxigen. Se încearcă atât repararea instalației de oxigen, cât și transferul pacienților în stare gravă la spitalele din Târgu Jiu și Motru. A fost declanșat planul roșu de intervenție. La Spitalul din Cărbunești au ajuns și ambulanțe din județele vecine, precum și butelii de oxigen.

Sunt peste 15 autospeciale care au ajuns la fața locului.

„A apărut o defecțiune la stația de oxigen a Spitalului din Târgu-Cărbunești.
A fost activat planul roșu de intervenție. Toate forțele și mijloacele au fost direcționate la fața locului
Sunt identificate sursele de oxigen disponibile de la celelalte spitale din județ pentru a fi redistribuite către Spitalul din Târgu-Cărbunești.

A fost solicitat sprijin din județele învecinate. În acest moment o parte din pacienți sunt transportați cu ambulanțele către alte spitale.”, a declarat Florin Chisim, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Gorj.

Bolnavii în stare mai gravă, transferați la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu

Potrivit prefectului de Gorj, Marcel Iacobescu, bolnavii în stare mai gravă au început să fie transferați la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu. Aici a fost eliberată o secție unde vor fi aduși pacienții COVID din Târgu Cărbunești, care sunt în stare gravă. Marcel Iacobescu a mai spus că restul bolnavilor sunt în stare bună. Se speră ca firma care asigură mentenanța instalației de oxigen să remedieze defecțiunea în maximum două ore. Conform secretarului de stat Raed Arafat, în primele momente după producerea defecțiunii, pacienții dependenți de oxigen au fost ventilați manual. Între timp la unitatea medicală au ajuns 60 de butelii de oxigen și mai multe autospeciale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Cod galben de precipitații

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare de...

ȘTIRI GdS