22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateElevii ar putea intra într-o vacanță prelungită, de luni - variantă luată în calcul de guvern

Elevii ar putea intra într-o vacanță prelungită, de luni – variantă luată în calcul de guvern

Vacanța pentru preșcolari și elevii din clasele primare programată de luni, 25 octombrie, până pe 31 octombrie ar putea fi extinsă și pentru elevii din celelalte clase, de gimnaziu și liceu. Este una dintre variantele luate în calcul de guvern, ca măsură în contextul recordurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 și a ratei mici de vaccinare, au precizat surse oficiale pentru HotNews.ro.

În plus, această vacanță s-ar putea prelungi și dincolo de data de 31 octombrie, potrivit informațiilor HotNews.ro.

Ministrul Educației: „Toate variantele sunt deschise, în condițiile în care nu înțelegem să ne vaccinăm”

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat pentru HotNews.ro că „toate variantele sunt deschise, în condițiile în care nu înțelegem să ne vaccinăm”.

”În situația în care se suspendă și alte activități, în interesul protejării dreptului la sănătate al elevilor și cadrelor didactice, susținem adaptarea structurii anului școlar la situația epidemiologică extrem de gravă”, a afirmat Cîmpeanu.

Ministrul interimar al Educației va participa la ședința de la ora 17.30 de la Palatul Cotroceni. Numele său nu se afla inițial pe lista invitaților transmisă de Administrația Prezidențială. Preşedintele Klaus Iohannis a convocat la Cotroceni responsabilii în gestionarea pandemiei şi a anunţat că se pregătesc restricţii pentru limitarea răspândirii virusului.

Impunerea certificatului verde în toate instituţiile publice

Impunerea certificatului verde în toate instituţiile publice, reducerea deplasărilor şi permiterea telemuncii, acolo unde acest lucru este posibil, ar figura printre măsurile discutate.

”Este alarmantă lipsa de acţiuni concrete din partea autorităţilor şi cifrele de astăzi confirmă, din păcate, că nu s-a făcut ceea ce ar fi trebuit până acum. Am decis să convoc mâine o şedinţă cu toţi responsabilii guvernamentali implicaţi în gestionarea pandemiei, pentru instituirea unor măsuri clare, restrictive, singurele care mai pot diminua în acest moment răspândirea infectărilor (…).

Sunt necesare măsuri urgente care să stopeze transmisia comunitară intensă

În acelaşi timp, pentru a opri acest val pandemic foarte agresiv, sunt necesare măsuri urgente care să stopeze transmisia comunitară intensă şi este nevoie de ele acum. Fie că vorbim de Certificatul verde adoptat în regim de urgenţă de către Parlament sau de alte măsuri capabile să reducă pe termen scurt mobilitatea şi interacţiunea umană, nu trebuie să mai pierdem nicio clipă în a le asuma şi pune în aplicare, indiferent cât de nepopulare ar părea.

Orice zi pierdută sau de ezitare poate avea efecte dramatice pentru noi toţi, ca societate”, a declarat preşedintele marți, în ziua cu cel mai grav bilanț al îmbolnăvirilor de COVID.

Vacanța prelungită și prelungirea anului școlar, măsură luată și în anul școlar trecut

Amintim că soluția unei vacanțe prelungite pentru a fi redusă mobilitatea populației a fost luată și în anul școlar trecut.

Astfel, elevii au avut o vacanță de primăvară prelungită, din 2 aprilie până în 4 mai, iar anul școlar a fost la rândul său prelungit în vară, astfel că s-a luat vacanța de vară pe 25 iunie (este vorba de elevii care nu erau clasa a opta și a XII-a).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS