3.8 C
Craiova
miercuri, 8 decembrie, 2021
Știri de ultima orăActualitateTânărul din Alexandria care a căzut de la etajul 8 a murit la spital

Tânărul din Alexandria care a căzut de la etajul 8 a murit la spital

Tânărul, de 19 ani, din Alexandria, care a supraviețuit unei căderi în gol de la etajul 8, a murit la spital în urma rănilor extrem de grave suferite. Un castan plantat în fața clădirii i-ar fi atenuat căderea, însă rănile au fost mult prea grave ca adolescentul să supraviețuiască, informează Observatornews.

Tânărul locuia cu părinții și bunicii, era proaspăt student și bunicii tocmai îi cumpărase o mașină cu care să poată merge la București la facultate. Tatăl lui, jandarm de merserie, era de serviciu în momentul incidentului.

Nimeni nu știe cum a ajuns pe caldarâm, dacă a fost împins sau s-a aruncat. Potrivit unor surse, băiatul ar fi încercat să se sinucidă după o ceartă cu părinții întrucât nu mai voia să meargă la facultate. Cert este că la ora 5 dimineață, tânărul a căzut de la fereastră, în timp de mama lui dormea în altă cameră.

Era îmbrăcat doar în pijamaua de noapte, însă a rămas conștient și le-a spus celor care l-au găsit că îi este frig și că are nevoie de ajutor.

Ambulanță SMURD a ajuns la față locului și a constatat că nu este vorba de o victima căzută pur și simplu pe stradă că i-a venit rău, ci de o persoană căzută de la etaj. Ajuns la spital, a durat ore în șir să fie stabilizat, plecând cu tensiunea 5 cu 8 de pe caldarâm și ajungând cu 3 la unitatea de primiri urgențe, aproape mort.

Leziunile suferite erau teribile și incompatibile cu viață, având șanse minime de supraviețuire, medicii nedandu-i șanse să treacă peste noapte, ceea ce s-a și întâmplat.

Poliția din Alexandra a venit după câteva ore

Conducerea IPJ ar fi aflat din presă de incident, la peste cinci ore de la producerea evenimentului. Inițial, s-a spus că nici nu a existat apel pe 112, că de fapt poliția locală ar fi anunțat prin dispecerat, apoi, la peste două ore, au revenit cu precizarea că, de fapt, a existat un apel 112, dar că nu s-a solicitat poliția, doar ambulanță SAJ.

„În legătură cu informațiile apărute în spațiul public cu privire la faptul că un bărbat ar fi căzut de la etajul opt al unui imobil, situat în municipiul Alexandria, pentru informarea corectă a opiniei publice, Compartimentul de relații publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Teleorman este abilitat să facă următoarele precizări:

Evenimentul respectiv a fost sesizat prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență și direcționat către agențiile specializate conform competenței (Agențiile medicale).

Faptul că apelul nu a fost preluat de către polițiști este în conformitate cu metodologia de lucru, întrucât apelul indica faptul că o persoană este conștientă, aflată pe stradă și are nevoie de îngrijiri medicale, fără să fi fost victima unei infracțiuni.

Tânărul a fost transportat la unitatea medicală din municipiul Alexandria pentru acordarea de îngrijiri medicale și întrucât nu a existat o sesizare anterioară, poliția s-a sesizat din oficiu și a efectuat cercetarea la fața locului, fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se stabilească împrejurările în care a avut loc evenimentul”, au transmis reprezentanții IPJ Teleorman.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Ce taxe se vor plăti în Craiova, în 2022

Taxa pentru folosirea stadionului de atletism pentru evenimente atletice şi maratoane internaţionale a fost redusă la jumătate, pentru anul 2022.

ȘTIRI GdS