13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSpitalul modular din Lețcani nu se mai deschide. Are probleme cu instalația de oxigen

Spitalul modular din Lețcani nu se mai deschide. Are probleme cu instalația de oxigen

Deschiderea spitalului modular de la Lețcani va fi întârziată, din cauza lipsei unei soluții pentru oxigen, a declarat Vasile Cepoi, dirrectorul DSP Iași.

„La unitatea de la Lețcani se fac în continuare eforturi pt a fi deschisă. Problema este că nu avem o soluție alternativă pentru oxigen. Deoarece nu a fost instalat încă stocatorul de oxigen. Iar o soluție cu tuburi nu este posibilă pentru că nu sunt suficiente tuburi dat fiind consumul imens de oxigen în toate spitalele care tratează pacienți Covid. În funcție de viteză cu care firma va instala stocatorul vom avea și o altă alternativă pentru terapie cu oxigen și se vor putea interna primii pacienți”, a precizat Cepoi, informează Mediafax.

Șeful DSP Iași spune că în această dimineață, în aplicație, toate locurile erau ocupate. „Erau și locuri suplimentare pe tărgi, deci pacienți care stăteau în ATI pe tărgi, peste numărul de locuri normal care există în secție. La unitatea de primire urgențe de asemenea toate locurile cu oxigen sunt ocupate”.

Anterior autoritățile anunțau deschiderea spitalului modular de la Lețcani, județul Iași încă din weekendul care a trecut. Unitatea trebuia să aibă conducere militară, dar și medici civili, a anunțat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS