8.3 C
Craiova
joi, 19 mai, 2022
Știri de ultima orăActualitatePortugalia, prima țară imunizată complet

Portugalia, prima țară imunizată complet

Toată populația de 10,3 milioane de portughezi s-a imunizat împotriva noului coronavirus, potrivit covid19.trackvaccines.org.

Guvernul a ridicat toate restricțiile privind restaurantele și cluburile de noapte de la 1 octombrie în timp ce clienții hotelurilor și restaurantelor nu vor mai trebui să prezinte un certificat de vaccinare sau rezultatul negativ al unui test pentru coronavirus.

Însă prezentarea unui test sau a certificatului de vaccinare va rămâne în continuare obligatorie pentru baruri și cluburile de noapte.

Ceea ce iese în evidență este cooperarea totală a populației cu autoritățile, aceasta datorându-se probabil în bună parte amintirilor despre modul în care poliomielita, variola și alte boli mortale au fost eradicate în trecut.

Șeful grupului de lucru anti-Covid, viceamiralul Henrique Gouveia e Melo, este salutat ca un erou când apare în centrele de vaccinare în uniforma militară.

„Nu contează dacă suntem prima, a doua țară sau a treia”, afirma el în urmă cu câteva săptămâni, „scopul este să atingem rata [de vaccinare] care ne permite să fim în siguranță”.

Săptămâna trecută Melo a fost lăudat pentru calmul său când a fost confruntat de un grup de antivacciniști, spunându-le acestora că „adevăratul criminal este virusul” în timp ce oamenii îi strigau „criminalule”.

Însă cu siguranță și teama și-a jucat rolul. Portugalia a fost de asemenea una din țările europene în care protestele împotriva măsurilor sanitare au fost minime.

Portugalia a avut un vârf de cazuri între lunile iunie și iulie când varianta Delta s-a răspândit aici mai devreme decât în ​​alte țări.

Imaginile ambulanțelor aliniate în fața spitalelor au motivat cetățenii să se prezinte la centrele de vaccinare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Horoscop

BerbecÎnvață astăzi să faci totul cu măsură, fie că...

ȘTIRI GdS