11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAnchetă: Mii de pedofili în rândul preoților și clericilor din Franța în ultimii 70 de ani

Anchetă: Mii de pedofili în rândul preoților și clericilor din Franța în ultimii 70 de ani

Au existat „între 2.900 și 3.200 de pedofili”, bărbați – preoți sau clerici – în Biserica Catolică din Franța din 1950 încoace, a declarat pentru AFP Jean-Marc Sauvé, președintele Comisiei Naționale care investighează pedocriminalitatea în Biserică, relatează Hotnews.

”Aceasta este o estimare minimală”, bazată pe recensământul și examinarea arhivelor (Biserică, justiție, poliție judiciară și presă) și pe mărturiile primite, a adăugat el. Aceasta este o cifră care trebuie comparată cu o populație generală de 115.000 de preoți sau clerici în total în această perioadă de 70 de ani.

După doi ani și jumătate de muncă, Comisia Independentă pentru Abuzul Sexual în Biserică va emite marți concluziile, într-un raport, care include anexe, și care va avea în cele din urmă „2.500 de pagini”, a spus el.
Raportul va oferi o situație cantitativă a fenomenului și, în special, a numărului de victime. Acesta va compara prevalența violenței sexuale în Biserică cu cea identificată în alte instituții (asociații sportive, școli etc.) și în cercul familial.

Comisia va evalua, de asemenea, „mecanismele, în special instituționale și culturale” care ar fi putut favoriza infracțiunile asupra copiilor și va enumera mai multe propuneri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS