17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateManagerul Spitalului de Boli Infecțioase Constanța, demis în urma incendiului

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase Constanța, demis în urma incendiului

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase Constanța, Stela Halichidis, va fi demisă prin dispoziția primarului Vergil Chițac în urma incendiului de vineri, au declarat sursele G4Media și Info Sud-Est.

Instituția medicală unde a avut loc tragedia soldată cu moartea a șapte pacienți care erau internați la ATI este condusă de același manager din iunie 2009. Stela Halichidis a obținut funcția pe vremea când spitalul se afla în subordinea primăriei condusă de Radu Mazăre.

După incendiul de vineri, Stela Halichidis a evitat să facă declarații, invocând faptul că ”îi este rău” și spunând presei: ”Ce, vreți să mor aici?”. 

Managerul a intrat în atenția presei în aprilie 2020, în plină pandemie COVID-19, atunci când Primăria Constanța și Spitalul de Boli Infecțioase au mers în instanță pentru a cere înapoi o clădire a spitalului, pentru a-și mări capacitatea de tratare a bolnavilor de coronavirus.

În anul 2011, Spitalul de Boli Infecțioase condus de Stela Halichidis  a încheiat un contract cu o societate care avea cifră de afaceri zero și căreia i-a cedat o clădire și un teren pe care firma privată să poată desfășura consultații de boli infecțioase, la fel ca spitalul, transmite Info Sud-Est. Contractul, semnat pe 15 ani, a fost încheiat fără licitație și fără o decizie a Consiliului Local sau a Consiliului de Administrație al spitalului.

Firma cu care spitalul s-a asociat nu plătește chirie instituției, dar îi direcționează 15% din profit. Până acum, în schimbul clădirii de 821 de mp și a terenului de 470 de metri, spitalul a primit, în medie, 700 de euro lunar. Societatea, care înregistra pierderi, a început să facă profit după ce s-a asociat cu spitalul.

Managerul spitalului, Stela Halichidis, n-a dat declarații nici pe acest subiect și a refuzat să răspundă întrebărilor G4Media și Info Sud-Est.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS