16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUnul din cei mai mari traficanți de droguri din Mexic, condamnat la 28 de ani de închisoare

Unul din cei mai mari traficanți de droguri din Mexic, condamnat la 28 de ani de închisoare

Un tribunal din Mexic l-a condamnat pe Vicente Carrillo Fuentes, fostul lider al cartelului Juárez, la 28 de ani de închisoare. El a fost găsit vinovat de trafic de droguri și crimă organizată, informează Digi24.

Fuentes, cunoscut drept „Viceregele”, a preluat conducerea cartelului Juárez, unul dintre cele mai puternice din Mexic, în 1997, după ce fratele lui a murit în urma unei operații estetice nereușite.

Mii de oameni au fost uciși în luptele dintre carteluri pentru teritorii. Cartelul Juárez și-a pierdut o mare parte din influență începând cu 2014, după ce Fuentes a fost arestat.

Vicente Carrillo Fuentes, în vârstă de 58 de ani, a fost unul dintre ce mai căutați traficanți de către Departamentul de Combatere a Drogurilor din SUA (DEA), pentru prinderea lui fiind oferită o recompensă de 5 milioane de dolari.

Fuentes a fost reținut în 2014, alături de unul dintre bodyguarzii săi, la un punct de verificare din statul Coahuila.

Fratele lui făcea trafic de droguri cu avioane private

Vicente Carrillo Fuentes a preluat conducerea cartelului Juárez după moartea fratelui său, Amado, cunoscut drept „Regele cerurilor”. Acesta făcea trafic de droguri folosindu-se de flota lui de avioane private. Amado Carrillo Fuentes preluase conducerea cartelului după ce l-a ucis pe Rafael Aguilar Guajardo, fostul lider.

Sub conducerea „Regelui cerurilor”, cartelul Juárez a devenit una dintre principalele organizații criminale din Mexic și controla cea mai mare parte a traficului de cocaină în SUA.

În 1997, Amado Carrillo Fuentes s-a internat într-un spital din Mexic pentru o operație estetică. El spera să-și modifice înfățișarea pentru a nu fi capturat. Operația a fost un eșec, iar Amado a murit. Doctorii care au realizat procedura au fost uciși în următoarele luni.

Vicente Carrillo Fuentes a construit o structură financiară complexă pentru a spăla banii proveniți din traficul de droguri realizat de cartel. În timpul conducerii sale, cartelul Juárez a intrat într-un conflict sângeros cu cartelul Sinaloa, condus de Joaquín „El Chapo” Guzmán. În urma luptelor, cartelul condus de Fuentes și-a pierdut mult din influență.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS