9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVladimir Putin intră în izolare din cauza COVID

Vladimir Putin intră în izolare din cauza COVID

Președintele rus Vladimir Putin se va autoizola după ce au fost depistate cazuri de coronavirus în anturajul său și, prin urmare. Președintele nu se va deplasa în Tadjikistan în această săptămână pentru întâlniri regionale de securitate, a anunțat marți Kremlinul.

Putin, în vârstă de 68 de ani, urma să se deplaseze în Tadjikistan pentru reuniuni la nivel înalt ale alianțelor regionale CSTO și SCO, având în atenție deteriorarea rapidă a securității în Afganistan.

Kremlinul a anunțat că Putin l-a sunat pe președintele tadjik Emomali Rakhmon pentru a-i explica faptul că nu poate călători din izolării, dar că va participa la reuniuni prin videoconferință, potrivit Reuters.

„Putin a spus că, din cauza unor cazuri de coronavirus în anturajul său, trebuie să respecte un regim de autoizolare pentru o anumită perioadă de timp”, a precizat Kremlinul.

Vladimir Putin s-a vaccinat în această vară cu serul anti-coronavirus Sputnik-V.

The Moscow Times relatează marți că președintele sirian Bashar al-Assad s-a întâlnit cu Vladimir Putin în timpul unei vizite neanunțate la Moscova.

Putin l-a felicitat pe Assad pentru realegerea sa din acest an, pentru al patrulea mandat. Liderul sirian a obținut 95% din voturi în alegeri pe care puterile străine le-au respins ca fiind ilegitime.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS