16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAmendă pentru nuntă în pandemie, anulată de instanţă

Amendă pentru nuntă în pandemie, anulată de instanţă

Situaţie hilară la Suceava. O amendă uriaşă de 15.000 de lei care a fost dată unui local pentru organizarea unei nunți în plină pandemie a fost anulată de instanţă. Motivul? Judecătorul a decis că nu a fost vorba despre o nuntă pentru că nu erau „muzică, dans şi bună-dispoziție”, informează Observatornews.

Nunta a avut loc anul trecut, la începutul lunii noiembrie, atunci când evenimentele private erau interzise.

Poliţiştii au adus probe la dosar cum că în sală erau mirele şi mireasa, o formaţie de muzică, mese festive şi 100 de oameni îmbrăcaţi elegant.

Însă judecătorul a dat dreptate patronului restaurantului şi nu a considerat că evenimentul a fost de fapt o nuntă. Şi asta pentru că în restaurant nu era atmosfera specifică unei petreceri.

Măsuri de protecţie şi restricţii în privinţa nunţilor

Mersul la nuntă ar putea fi condiţionat, în viitorul apropiat, de prezentarea la intrare a unui certificat verde. Este ideea luată în calcul de premier, după ce rata de infectare a început să crească în tot mai multe localităţi din ţară.

„Sunt nunţi programate în perioada următoare în zone unde deja se vede că ajungem la 3 la mie. Oamenii nu pot să-şi mai modifice data de la o săptămâna la alta. Şi atunci aş propune pentru nunţile care sunt deja programate şi sunt în zone unde incidenţa creşte, să folosim certificatul verde”, a declarat Florin Cîţu, premierul României.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS