10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDanemarca a găzduit un concert pe stadion pentru 50.000 de persoane

Danemarca a găzduit un concert pe stadion pentru 50.000 de persoane

Euforie și extaz pentru cei 50.000 de danezi care au participat aseară pe stadionul Parken din Copenhaga la un concert al trupei post-punk The Mindsof 99. Danezii au dansat și au cântat la cel mai mare concert de stadion organizat oriunde în Europa de la primul blocaj datorat pandemiei.

Niels Brandt, solistul trupei daneze post-punk The Mindsof 99 a fost mai mult decât capabil să se ridice până în prezent, potrivit www.thelocal.dk.
De nenumărate ori, el a preluat controlul total al mulțimii, indiferent dacă atingea acordurile hit-ului Som Fluer pe un pian vertical sau ieșea pe o mică scenă din centrul mulțimii fierbinți pentru a cânta la chitară un solo.

După 548 de zile de restricţii, Danemarca a devenit primul stat din Uniunea Europeană care a eliminat toate măsurile de luate de la începutul pandemiei. Nici măcar “paşaportul corona” – introdus în martie și obligatoriu la intrarea în cluburile de noapte – nu mai este solicitat. Unii sunt însă precauți în continuare.
Eliminarea restricțiilor se datorează campaniei de vaccinare: 80% dintre danezii cu vârste peste 12 ani au primit cele două doze de vaccin. De joi, este oferită și a treia doză persoanelor din categoriile vulnerabile.
Ministrul sănătăţii de la Copenhaga a anunțat însă, la sfârșitul lunii august, că “nu va ezită să ia măsuri dacă “pandemia va ameninţa din nou funcţiile esenţiale ale societăţii”. Așa că oficialii danezi sunt atenți la numărul spitalizărilor – 130 pentru moment.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS