24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn pompier a murit într-un incendiu de vegetaţie din provincia spaniolă Malaga

Un pompier a murit într-un incendiu de vegetaţie din provincia spaniolă Malaga

Un incendiu devastator a cuprins sudul Spaniei și este greu de controlat. Aproape 1.000 de oameni au fost evacuați din zona stațiunii Estepona, iar mai multe drumuri, inclusiv o porțiune a autostrăzii AP-7, au fost închise din cauza flăcărilor. Un pompier a murit în timpul intervențiilor dificile, scrie Digi24.

Pompierul, în vârstă de 44 de ani, era unul dintre cei 400 de salvatori care încercau să aducă sub control puternicul incendiu care a izbucnit miercuri seară în munţii Sierra Bermeja, în provincia Malaga, a precizat guvernul regional din Andaluzia într-un comunicat.

Focarul este extrem de periculos, a dezvăluit Carmen Crespo, ministrul Mediul din regiunea Andaluzia, într-o conferinţă de presă. El a subliniat dificultăţile cu care se confruntă pompierii spanioli în încercarea lor de a controla focul.

Eforturile lor sunt susţinute de 29 de avioane, care aruncă din aer cantităţi mari de apă deasupra zonei cuprinse de flăcări.

Potrivit guvernului regional andaluz, aproape 1.000 de persoane au fost evacuate din locuinţele lor ca măsură de precauţie, în principal în municipalitatea Estepona, o zonă foarte apreciată de pensionari şi de turiştii britanici.

Contactate de televiziunea publică spaniolă TVE, mai multe persoane evacuate au spus că au avut la dispoziţie doar câteva minute înainte de a-şi părăsi locuinţele.

Potrivit pompierilor spanioli, acțiunea este îngreunată de pantele abrupte şi de vânturile puternice, cu viteze de până la 60 de kilometri pe oră.

Autorităţile locale consideră că ar putea fi vorba despre un incendiu voluntar, întrucât flăcările s-au aprins în mai multe zone în acelaşi timp.

La sfârșitul lunii august, incendiile sălbatice au devastat 74.260 de hectare în Spania, peste media ultimilor zece ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS