14.5 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAutorităţile sanitare germane au avertizat că valul patru al pandemiei va fi fulminant dacă nu se intensifică vaccinarea

Autorităţile sanitare germane au avertizat că valul patru al pandemiei va fi fulminant dacă nu se intensifică vaccinarea

Autorităţile sanitare germane au avertizat miercuri că al patrulea val al pandemiei în Germania ar putea căpăta o dezvoltare ”fulminantă” în luna octombrie dacă nu va creşte numărul persoanelor vaccinate, până în prezent două treimi din populaţia germană fiind vaccinată anti-COVID-19 cel puţin cu prima doză, relatează agenţia EFE, preluată de Agerpres.

„Dacă nu reuşim să sporim în mod drastic vaccinarea, actualul val al patrulea poate căpăta o dezvoltare fulminantă”, a atenţionat la o conferinţă de presă preşedintele institutului Robert Koch (RKI) pentru boli infecţioase, Lothar Wieler.

„Vârsta medie a celor internaţi la ATI este tot mai mică”

Acesta a mai semnalat că datele cele mai recente privind evoluţia pandemiei COVID-19 în Germania arată că „vârsta medie a celor internaţi la ATI este tot mai mică” şi a apreciat că avansarea în procesul de vaccinare este „oportunitatea noastră de a termina cu pandemia”.

În Germania au fost vaccinate anti-COVID-19 cel puţin cu o doză circa 54,9 milioane de persoane, respectiv 66% din populaţie, iar procentul celor vaccinaţi cu schema completă este de 61,6%.

„Deocamdată avem o pandemie a celor nevaccinaţi”

„Deocamdată avem o pandemie a celor nevaccinaţi”, a remarcat la aceeaşi conferinţă de presă ministrul german al sănătăţii Jens Spahn.

Germania, ţară cu o populaţie de 83 de milioane de locuitori, a înregistrat în ultimele 24 de ore 13.563 de noi cazuri de COVID-19 şi 35 de decese asociate acestei boli.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS