17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUNTOLD, primul eveniment din România cu acces pe bază de certificat digital european COVID-19

UNTOLD, primul eveniment din România cu acces pe bază de certificat digital european COVID-19

Festivalul UNTOLD este primul eveniment din România la care accesul se va face cu certificatul digital european COVID-19, au anunțat luni organizatorii. De asemenea, va fi permis accesul și pe bază de testare rapidă antigen. Festivalul UNTOLD va avea loc la Cluj, în perioada 9 – 12 septembrie

Conform unui comunicat de presă transmis de organizatori și citat de Agerpres, fanii UNTOLD vor putea intra în acest an în perimetrul festivalului doar cu Certificatul Digital EU COVID-19 sau cu testare rapidă antigen.

Participanţii trebuie să prezinte actul de identitate şi Certificatul Digital EU COVID-19 (Green Pass), care să conţină: fie dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare cu un vaccin autorizat în România, fie dovada că se află în perioada cuprinsă între a 15-a şi 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2, fie dovada rezultatului negativ al unui test RT-PCR, nu mai vechi de 72 de ore.

„Cei care se testează (antigen rapid) în centrele sau clinicile furnizorilor medicali autorizaţi ai festivalului UNTOLD primesc automat după testare brăţara care atestă veridicitatea testului şi rezultatul negativ.

Aceştia nu trebuie să mai prezinte Certificatul Digital EU COVID-19 la intrarea în festival, dar trebuie să aibă la ei dovada rezultatului negativ al testului, în format fizic sau electronic, şi actul de identitate pe toată durata evenimentului.

Centrele şi clinicile furnizorilor medicali autorizaţi vor fi disponibile în perioada următoare pe untold.com”, se mai arată în comunicat.

De asemenea, copiii cu vârste cuprinse între 7 şi 12 ani trebuie să prezinte rezultatul unui test negativ (antigen rapid sau RT-PCR) sau dovada trecerii prin boală, precum şi certificatul de naştere.

Cei care au între 12 şi 14 ani trebuie să prezinte dovada vaccinării, a trecerii prin boală sau rezultatul negativ al unui test (antigen rapid sau RT-PCR) şi certificatul de naştere. Participanţii care au între 14 şi 18 ani pot intra la festival cu dovada vaccinării, a trecerii prin boală sau rezultatul negativ al unui test (antigen rapid sau RT-PCR) şi cartea de identitate.

Festivalul UNTOLD va avea loc la Cluj, în perioada 9 – 12 septembrie, şi se prezintă drept cel mai mare festival din acest an din Europa. În 2019, Untold a avut 372.000 de vizitatori. Pe 11 iunie, organizatorii au anunţat că într-o singură zi au fost vândute peste 11.000 de bilete.

La ediţia din acest an sunt aşteptaţi David Guetta, Martin Garrix, Dimitri Vegas & Like Mike, The Script, Parov Stelar, Tyga, Sam Feldt.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS