1.1 C
Craiova
luni, 24 ianuarie, 2022
Știri de ultima orăActualitateCâți dintre elevii din România s-au vaccinat împotriva COVID

Câți dintre elevii din România s-au vaccinat împotriva COVID

Cu două săptămâni înainte de începerea noului an școlar, în România sunt vaccinați împotriva COVID 5% dintre elevii cu vârsta între 12 şi 15 ani şi peste 20% dintre cei cu vârsta între 16 și 19 ani.

Conform datelor prezentate luni de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, până acum s-au vaccinat anti-COVID 34.709 de elevi din categoria de vârstă 12 – 15 ani, ceea ce înseamnă aproape 5%. La categoria 16 – 19 ani, sunt vaccinați 153.000 de tineri, adică 20%, față de 150.000 săptămâna trecută.

  • “Şi 5%, şi 20% înseamnă peste media naţională, care nu este prea sus. E nevoie de un efort comun, este nevoie de acţiuni de informare care au demarat deja, există în fiecare şcoală o persoană desemnată pentru a facilita legătura între DSP şi părinţi pentru a putea răspunde părinţilor la orice fel de întrebări despre vaccinare”, a susținut Sorin Cîmpeanu, citat de News.ro.

Noul an școlar va începe în 13 septembrie, cu toți elevii în bănci. Dacă rata de infectare va depăși 6 la mia de locuitori, atunci toți elevii din localitatea respectivă vor trece în online.

Părinții copiilor de peste 12 ani trebuie să semneze formulare prin care își dau sau nu acordul pentru vaccinarea anti-COVID a copiilor. Formularele vor fi distribuite în unitățile de învățământ în prima zi a noului an școlar, iar părinții vor putea răspunde, cu Da sau Nu: „Vă exprimați acordul expres informat pentru vaccinare?”.

Va fi obligatorie completarea de către părinți a acestor formulare? Ministrul Educației spune că „este de bun simț să răspundă toți părinții”, „pentru a avea o imagine corectă și necosmetizată”.

  • „Școala în România este obligatorie. Este bine să avem răspuns din partea fiecărui părinte, cu Da sau cu Nu. Este dreptul părintelui să aleagă și așa va rămâne, dar el trebuie să răspundă. În acest fel, vom avea o imagine corectă, necosmetizată, asupra dorinței părinților de a-și vaccina copiii.
  • Nu dorim să impunem un răspuns, dar dorim ca acest răspuns să fie exprimat”, declara pentru HotNews.ro ministrul Educației.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Copil de 6 ani, ucis de câinele familiei

Un copil de 6 ani dintr-o comună din Dâmbovița a murit, luni, după ce câinele familiei l-a mușcat de gât.

ȘTIRI GdS