21.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePeste 100 de morți, între care 13 militari americani, în atentatele din Kabul

Peste 100 de morți, între care 13 militari americani, în atentatele din Kabul

Forțele americane care ajută evacuarea afganilor disperați să fugă de regimul talibani se pregătesc vineri de noi atacuri după ce un atacator sinucigaș al Statului Islamic a ucis 100 de oameni, printre care 13 soldați din armata SUA, în fața porților aeroportului din Kabul, transmite  The Wall Street Journal. Alte 120 de persoane, inclusiv 15 militari americani, au fost rănite.

Un lucrător din sectorul sănătății și un oficial taliban au spus că bilanțul afganilor uciși a urcat la 72, printre care și 28 de talibani.

ISIS, inamic nu numai al Occidentului, ci și al talibanilor, a transmis că unul dintre atacatorii săi kamikaze a luat la țintă ”translatorii și colaboratorii armatei americane”. Oficialii americani au atribuit și ei masacrul grupării Stat Islamic și au promis răzbunare.

Generalul Frank McKenzie, șeful U.S. Central Command, a declarat că trupele speciale sunt în alertă din cauza posibilelor noi atacuri ISIS, inclusiv cu rachete sau mașini capcană care să vizeze aeroportul.

”Facem totul pentru a fi pregătiți”, a spus McKenzie, adăugând că unele informații sunt împărtățite cu talibanii și că el crede că ”unele atacuri au fost prevenite de aceștia”.

Armata americană este într-o cursă contracronometru de retragere din Afganistan până pe 31 august, termenul limită stabilit de Joe Biden. Președintele american a declarat că a ordonat Pentagonului să plănuiască o lovitură contra ISIS-K: ”Nu vom ierta. Nu vom uita. Vă vom vâna”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS