8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCod galben de caniculă în Bucureşti şi 34 de judeţe

Cod galben de caniculă în Bucureşti şi 34 de judeţe

Administraţia Naţională de Meteorologie a făcut o avertizare cod galben de caniculă valabilă până marți seară în majoritatea țării. Excepție fac câteva județe din nordul și centrul țării, unde ar putea să apară reprize de instabilitate atmosferică, în special în zonele montane, informează Observatornews.ro.

Meteorologii anunţă un val de căldură, caniculă și disconfort termic accentuat. Fenomenele vor fi în zilele de luni și marți în aproape toată țară.

Val de căldură în Banat, Crișana, local în Oltenia și sud-vestul Munteniei

Duminică (15 august) în Banat, Crișana, local în Oltenia și sud-vestul Munteniei, disconfortul termic va fi ridicat și va fi caniculă, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa frecvent între 34 și 36 de grade.

Potrivit avertizării ANM, fenomene asociate instabilității atmosferice se vor semnala pe arii restrânse în nord-vestul țării și la munte.

Urmează două zile de caniculă în Bucureşti şi 34 de judeţe

Valul de căldură se va intensifica și va cuprinde luni (16 august) cea mai mare parte a țării, iar marți (17 august) va persista în regiunile sudice, centrale și estice. Local va fi caniculă, disconfortul termic se va accentua, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi cuprinse frecvent între 34 și 38 de grade. Pe alocuri, temperaturile minime nu vor coborî sub 20 de grade.

Fenomene asociate instabilității atmosferice se vor semnala local la munte, în nord și nord-vest, iar marți (17 august) mai ales în regiunile intracarpatice.

Vremea pentru luni, 16 august

Valul de cãldurã va fi în intensificare şi în extindere în majoritatea regiunilor şi mai ales în Oltenia, Muntenia, Banat, Crişana şi în sud-vestul Transilvaniei va fi caniculã şi disconfort termic deosebit de accentuat. Temperaturile maxime se vor încadra între 27…29 de grade Celsius pe litoral şi în jurul a 38 de grade Celsius în sud-vest, iar cele minime vor fi cuprinse între 11 grade în depresiuni şi 25…26 de grade în Dealurile de Vest.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS