3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateŢigări de contrabandă valorând peste 110.000 de lei, găsite într-un microbuz

Ţigări de contrabandă valorând peste 110.000 de lei, găsite într-un microbuz

Ţigări de contrabandă în valoare de peste 110.000 de lei au fost descoperite de poliţiştii de frontieră din judeţul Botoşani într-un microbuz, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră, Minodora Răcnea, citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, captura a fost făcută în timpul unei acţiuni comune derulate de poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Dorohoi, în cooperare cu poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Darabani.

Aceştia au oprit în trafic, pe raza localităţii Loturi Enescu, un autovehicul înmatriculat în România, condus de un cetăţean român în vârstă de 43 de ani.

„În interiorul mijlocul de transport, poliţiştii de frontieră au observat mai multe colete voluminoase, învelite în folie de polietilenă, suspecte a conţine ţigarete de contrabandă. Poliţiştii de frontieră au condus persoana şi autovehiculul la sediul sectorului pentru efectuarea unui control amănunţit. Ca urmare a controlului efectuat au fost descoperite, în colete, 238.200 de ţigarete de provenienţă extracomunitară, cu o valoare de 118.265 de lei”, a afirmat Răcnea.

Ţigările de contrabandă au fost ridicate în vederea confiscării. De asemenea, poliţiştii de frontieră au reţinut şi mijlocul de transport, în valoare de peste 29.500 de lei.

Bărbatul aflat la volan le-a declarat poliţiştilor de frontieră faptul că ţigaretele au fost achiziţionate de la o persoană necunoscută de pe raza judeţului Botoşani, cu scopul de a le transporta către un cetăţean din municipiul Botoşani.

Poliţiştii de frontieră efectuează în acest caz cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS